20. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem minden évben megszervezi a Partiumi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyre idén május 5-én került sor. A PTDK célja a Kárpát-medencében élő egyetemi hallgatók tudományos kutatási tevékenységének támogatása és fellendítése, a tantervi képzésnél magasabb szintű, tudományos igényű tevékenység ösztönzése.

Ezen a külföldi megmérettetésen a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara először vett részt. Ambrus Nikoletta, II. éves Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgató a A kárpátaljai magyar kisebbség helyzete az ukrán válság idején című dolgozatával és előadásával képviselte a Kart az alapszakosok Társadalomtudományi szekciójában, konzulense Dr. Görög Dóra volt, aki a Társadalomtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének megbízott oktatója. A PTDK-ra való felkészülés és a téma kidolgozása során a hallgató és konzulense figyelmet fordítottak a jelenlegi válságos helyzetre, az esetleges megoldásokra, mind gazdasági, mind jogi, mind pedig társadalmi szempontból. Az igényes szakmai munkának köszönhetően Ambrus Nikoletta alapszakosok Társadalomtudományi szekciójának különdíjasa lett, amelyhez ezúton is szívből gratulálunk.

A hallgató elmondása szerint a verseny hangulata családias, oldott légkörű volt és nagyon pozitív tapasztalatokkal, jó élményekkel térhetett haza, nem utolsó sorban pedig számos diákkal és oktatóval kötött ismeretséget. A dolgozat opponensei és a szekcióban dolgozó bizottsági tagok kiemelték a téma aktualitását és azt, hogy egyedül Ambrus Nikoletta választott kisebbségi kérdést érintő témát az idei PTDK részvevői közül.

A hallgatót Miklósné Dr. Zakar Andrea, a Társadalomtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének docense kísérte el a megmérettetésre, aki a PTDK Gazdaságtudományi szakosztályának szakbizottsági tagjaként közreműködött az eseményen.

Reméljük, hogy a következő években a Kar több hallgatójának részvételéről és eredményes szerepléséről számolhatunk be a Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia kapcsán.

 
Saját készítés

 
Saját készítés


Saját készítés


www.ptdk.partium.ro/hu/hirek

Következő események


Összes esemény

nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Youtube