A büntetőeljárási törvény öt év távlatából – konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete, Büntető Eljárásjogi Tanszék „A büntetőeljárási törvény öt év távlatából” címmel konferenciát szervez.

Áldozati szerepek konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Bűnügyi Tudományok Intézete 2023. május 10-én konferenciát szervez „Áldozati szerepek” címmel. Az esemény a szervezője az Állam és Jogtudományi Kar Dékánhelyettese, Prof. Dr. Domokos Andrea. A konferencia helyszínéül a Károlyi-Csekonics-palota szivarszobája szolgál.

Sikeres konferencia – a Polgári Törvénykönyv 10 éves évfordulóján

Nagy létszámú hallgatóság körében, április 26-án sikeresen lezajlott a „10 éves a Polgári Törvénykönyv” című konferencia. Az esemény otthonául a Károlyi-Csekonics-palota reprezentatív bálterme szolgált. A terem zsúfolásig megtelt az érdeklődő szakmabeli hallgatósággal. Az előadásokat kivetítőn is követni lehetett egy másik teremben.

Betű és Lélek III. konferencia meghívó

A Keresztény Jogakadémia és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhely közös szervezésében zajló konferencia 2023. május 11-én kerül megrendezésre.

Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására.

Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására.

Az új büntetőeljárási törvény és a gazdasági bűnözés kapcsolata c. konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bűnügyi Tudományok Intézete és Dr. Újhelyi Bence ügyvéd közös szervezésében megrendezésre kerül Az új büntetőeljárási törvény és a gazdasági bűnözés kapcsolata című konferencia.

Időpont: 2018. május 11. péntek 9:00

Helyszín: Magyarországi Református Egyház Zsinati díszterem, 1146 Budapest, Abonyi u. 21.

A konferencia célja az új büntetőeljárási törvény újításainak bemutatásán túl annak vizsgálata, hogy az új Be. milyen lehetséges hatást gyakorol majd a gazdasági bűnözés felderítésére és bizonyítására.

Meghívó Dr. Szuchy Róbert habilitációs előadására

2017. június 7-én 14.00 órától kerül sor Dr. Szuchy Róbert Oktatási és Tanulmányi Dékánhelyettes habilitációs előadására a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karon a mfszt. 10 teremben.

Az Igazságügyi Minisztérium támogatása keretében megvalósuló kötetek bemutatása

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara meghívja Önt az Igazságügyi Minisztérium „A Jogászképzés színvonalának emelését célzó Programok” támogatása keretében vállalt kötetek bemutatójára:

Energiakérdés a diplomáciában – TDK sorozat

A Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézete TDK előadás sorozatot szervez „Energiakérdés a diplomáciában” címmel

5 éves a Büntető Törvénykönyv

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar szervezésében megrendezésre kerülő „5 éves a Büntető Törvénykönyv” című konferenciára.

Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny a KRE-ÁJK szervezésében

Idén a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Bűnügyi Tudományok Intézete szervezi az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyt, mely 2017. május 5-én 10 órakor kerül megrendezésre a Kúria épületében.

2016 május

  • Meghívó Dr. Cservák Csaba habilitációs előadására

  • KRE Energy Law Forum 2016


  • Dr. Erik Štenpien jogtörténész az ÁJK-n

    A tanári Erasmus-program keretében 2016. május 9. és 13. között az Állam- és Jogtudományi Kar vendége volt Dr. Erik Štenpien, a Kassai Jogi Kar jogtörténész docense. A magyarországi PhD fokozattal rendelkező kutató-tanár fordította le elsőként szlovák nyelvre Werbőczy István Hármaskönyvét. A neves pozsonyi kiadónál megjelent mű második kiadásának munkálatai a közelmúltban kezdődtek el. Kassai vendégünk a fordítás előzményeiről és nehézségeiről tartott előadást a jogi kar nappali tagozatos hallgatóinak. Fogadta őt Dr. Törő Csaba dékán is, akivel a karok közötti tudományos kapcsolat fejlesztéséről, közös konferenciák szervezéséről tartottak megbeszélést.

  • Felhívás konferencia-előadásra


  • Business Law in Hungary - könyvbemutató


     

  • Tárgyalás látogatás-2016. május

    2016. áprilistól az Állam-és Jogtudományi Kar joghallgatói számára lehetőség nyílik a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon tárgyaláslátogatásra. 
     
    Május hónapban a tárgyalási jegyzékben olvasható tárgyalásokra érdemes ellátogatni, de természetesen más időpontokban is szívesen látják a hallgatókat. Annak érdekében, hogy a tárgyalóteremben megfelelő számú ülőhelyről tudjanak gondoskodni, kérjük, hogy részvételi szándékukat a tárgyalást megelőző napon 14:00 óráig jelezzék a konferencia.ajk@kre.hu címen.

    Helyszín: Budapest IV., Tavasz utca 21. , fsz. 72. (Az épület a Tavasz utca és az Erzsébet utca sarkán van, az ügyészséggel közös épülettömbben.)

    Reméljük, hogy minél több joghallgató él a lehetőséggel, hiszen a tárgyalások látogatásával elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal könnyebben el tudják majd mélyíteni.

Rendhagyó Károlis délután a Bárkában

A Károli Gáspár Református Egyetem idén is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat által szervezett Szeretethíd - Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok programsorozathoz. Ebben az évben a Dunaharasztiban található Bárka Műhelyt keresték fel önkénteseink, hogy egy kellemes, játékos délután keretein belül ismerkedjenek meg a Műhely dolgozóival.

A magyarországi Bárka Alapítvány 1991 óta működik. 1993-ban a Bárka Otthon megalapítását követte a Bárka Műhely létrehozása azzal a céllal, hogy felnőtt korú középsúlyos, súlyos, illetve halmozottan sérült személyek részére nappali ellátást, foglalkoztatást és emberséges munkahelyet teremtsen. A szervezet célja, hogy a közösségben az értelmileg sérült emberek személyisége kibontakozhasson, megkapja az őt megillető elismerést, s átélhesse, hogy személye mennyire egyedi és értékes.

A délután folyamán négy önkéntesünk látogatta meg a Bárka Műhely dolgozóit. A bemutatkozás után több csoportban indultak meg a játékok. Páran krétával vagy ceruzával készítettek szebbnél szebb rajzokat, mások buborékfújással és kirakós játékkal töltötték az időt. Önkéntes segítőink egy rövid táncházzal is megörvendeztették sérült barátainkat, akik a következő szavakkal búcsúztak el tőlük:”Jöjjetek máskor is!”

Mind a Műhely dolgozói, mind az önkéntesek számára különleges élmény volt ez a délután. A közös játék, rajzolás és tánc felejthetetlenné tette ezt a napot.

További információ a szervezetről az alábbi oldalon olvasható.


Jótékonysági koncertet adott a TFK és a HTK

Rendhagyó módon ünnepelte a tanév végét a Tanítóképző Főiskolai Kar budapesti tagozatának tanítóképzős és óvodapedagógus hallgatói. A Hittudományi Karral együttműködve adtak jótékonysági koncertet a kárpátaljai magyar családok megsegítésére. Több, mint százezer forint gyűlt össze.
 
A tanévzáró jótékonysági koncerten többek közt egyházzenei darabok, kamarazenei művek, valamint sárközi, matyó, somogyi és erdélyi népdalok – köztük katonadalok és szerelmes dalok – is elhangzottak. A tanítói, óvodapedagógusi, hittanoktatói és lelkészi pályára készülő hallgatók közül néhányan fuvolán, cajonon (ütőhangszer), orgonán, hegedűn és klarinéton is játszottak.
A koncertről készült beszámolót, illetve Hargita Péter, kórusvezetővel készült beszélgetés részletesen itt olvasható.

 


Magyar elnök az Interlegal élén

Az Interlegal nemzetközi jogi, ügyvédi irodai network (www.interlegal.net) 2015. május 16-án tartotta tisztújító közgyűlését Lisszabonban. A szervezet elnökévé két éves időtartamra dr. Boóc Ádám ügyvédet, az ÁJK Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének egyetemi docensét választották.
Dr. Boóc Ádám személyében első ízben lett magyar elnöke egy nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai networknek.
 
Az Interlegal független, kereskedelmi joggal foglalkozó (európai és Európán kívüli, harminc országot átívelő) ügyvédi irodák nemzetközi szervezete, melynek célja, hogy az egyes irodák ügyfeleik részére magas szinten tudjanak határokon átnyúló szolgáltatásokat biztosítani az egyes Interlegal-tagirodák közreműködésével.


A képen balra dr. Miguel Neto ügyvéd (Sao Paulo, Brazília), az Interlegal Network leköszönő és dr. Boóc Ádám ügyvéd (Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda, Budapest) az Interlegal Network most megválasztott elnöke látható.


Meghívó

2015. június 5-én, pénteken 16:00 órakor Jótékonysági Koncertet szerveznek a Magyarországi Református Egyház Drogmissziós Intézményei. A koncert bevételét fiatalkorúak terápiás kezelésére fordítják.
Helyszín: Kálvin téri református templom (1092 Budapest, Kálvin tér 7.)
Regisztrálni az esemény Facebook oldalán lehetséges, ahol további információ is rendelkezésre áll.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!


Áldott Pünkösdi Ünnepet kívánunk!

A Károli Gáspár Református Egyetem Vezetősége minden kedves hallgatójának, munkavállalójának és partnerének áldott Pünkösdi Ünnepet kíván.


A „Világ Magyarságáért” közéleti kitüntetést kapott Szakály Sándor

Fotó: nol.hu


2015. május 26-án veheti át a „Világ Magyarságáért” közéleti kitüntetést Prof. Dr. Szakály Sándor, Egyetemünk Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékének oktatója, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója. A díj az V. Magyar Világtalálkozó díszünnepségének keretein belül kerül átadásra az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!


Jótékonysági koncert

 

Egyetemünk Hittudományi Kara és Tanítóképző Főiskolai Kara jótékonysági koncertet szervez a kárpátaljai családok megsegítésére 2015. május 20-án, szerdán 18 órai kezdettel a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának Dísztermében (1092 Budapest, Ráday u. 28.).
Közreműködnek a Károli Egyetem kórusai és tanárai. Vezényel: Lázár Enikő és Hargita Péter.
Köszöntőt mond: Prof. Dr. Zsengellér József, a HTK dékánja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont