Tárgyalótermi retorikabemutató a Kúrián a kari TDT szervezésében

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az Emberi Erőforrások Minisztériumának NTP-FKT-18-0012. számú, „A hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása” pályázata által támogatott, „Hallgatói tehetséggondozás a Károli Gáspár Református Egyetemen” projekt keretében a kari TDT szervezésében 2019. február 18-án és 25-én tartotta a pályázati programban vállalt retorikatréningek harmadik modulját 16 joghallgató számára kétszer 4 órában.



A résztvevők tapasztalt és szakmailag országosan elismert kúriai bírák segítségével ismerkedhettek meg a tárgyalótermi retorika sajátosságaival, külön a büntetőügyek, külön a civilisztikai perek gyakorlatával, valós tárgyalótermi környezetben, az ország legfelsőbb bírósági szervének helyt adó Kúrián.
A modul 2019. március 4-én 9 órától a Kar oktatói előtt tartott bemutatóval zárult a Kúrián. A bemutatón a hallgatók számot adtak a kurzuson elsajátítottakról, tárgyalásszimuláció formájában.
A bemutató óra emléklap átadásával zárult, melyet Dr. Homicskó Árpád Olivér nemzetközi és tudományos dékánhelyettes, Dr. Prieger Adrienn kari TDT-elnök, Dr. Wiedemann János kari TDT-titkár, Dr. Tallián Blanka, a Kúria ny. tanácselnöke és Dr. Székely Ákos, a Kúria Büntető Kollégiumának kollégiumvezetője adott át.

Galéria

 


Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont