Doktoravató és oklevélátadó ünnepség

2019. július 6-án került megrendezésre az Állam- és Jogtudományi Kar doktoravató és oklevélátadó ünnepsége a Pozsonyi úti református templomban.

A doktoravató ünnepély Prof. Dr. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, az Avató Tanács elnöke biblikus gondolataival vette kezdetét. Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter, a kar dékánja megnyitó beszédében visszautalt az eltelt húsz évre, a kezdeti küzdelmekre és az azt követő eredményekre. Konkrétan is számba vette az elmúlt tanév történéseit. Ezt követően kitüntetések átadására került sor.

A kar Prof. Dr. Balla Péternek a „Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Díszoklevele” kitüntető címet adományozta, melyet Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán nyújtott át, megköszönve az évtizedes rektori munkát, s azt a támogatást, amit karunk folyamatosan megtapasztalt Rektor úr részéről. A dékán elmondta azt is, hogy az ÁJK-nak ez egy új kitüntető címe, amit elsőként Rektor úrnak ítéltek oda.

A KRE ÁJK Díszoklevelét kapták: Prof. Dr. Domokos Andrea egyetemi tanár, Prof. Dr. Szabó Imre egyetemi tanár, valamint Dr. Fábián Ferenc egyetemi docens, aki a Díszoklevelet követően vehette át Prof. Dr. Balla Péter rektortól a címzetes egyetemi tanárrá való kinevezését is.

Az Állam- és Jogtudományi Karon 72 jelölt felelt meg a doktori cím elnyeréséhez szükséges követelményeknek. Ennek alapján adott engedélyt a rektor, hogy őket a KRE Avató Tanácsa állam- és jogtudományi doktorokká fogadja.  Az Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szakon 6 hallgató vette át az oklevelet.

A doktoravatást követő oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Zsengellér József rektorhelyettes tartotta az ünnepi áhítatot.

Az Állam- és Jogtudományi Karon az oklevél megszerzéséhez szükséges feltételeknek összesen 169 hallgató tett eleget, az alábbi szakokon: Emberi erőforrások alapképzésen, Nemzetközi tanulmányok alapképzésen, Gazdálkodási és menedzsment alapképzésen, Jogi felsőoktatási szakképzésen, Emberi erőforrások felsőoktatási szakképzésen, Kereskedelmi és marketing felsőoktatási szakképzésen, Gazdaságdiplomáciai szaktanácsadó szakirányú továbbképzésen és Kommunikáció és média felsőoktatási szakképzésen.

Prof. Dr. Miskolczi Bodnár Péter zárszavában sok sikert kívánt a végzett hallgatóknak, s kifejezte reménységét, hogy megtalálják az életben azokat a lehetőségeket, munkahelyeket, ahol kamatoztathatják a Károlin tanultakat.

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont