Óriási siker az Egyetemek Európa-bajnokságán

Hallgatóink 2019. július 30. és augusztus 4. között éremesélyesként képviselték a Károli Gáspár Református Egyetemet az Európai Egyetemi Sportszövetség által megrendezésre kerülő Egyetemek Európa Bajnokságán, Zágrábban.

A versenyen Kárpáti Emese, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett judósok +78 kg súlycsoportjában, ezzel megszerezvén Egyetemünk történetének első nemzetközi sportsikerét!

Emese három magabiztos győzelemmel jutott a döntőbe, ahol első ellenfele a francia Morgane DuchÉne volt. Őt legyőzve a Spliti Egyetem hallgatójával, a horvát Zrinka Miočićal mérte össze erejét a negyeddöntőben, ami után következhetett az elődöntőben a fehérorosz Maryia Kandratsyeva, akit maga mögé utasítva nézhetett a döntő elé. Végül a Strasbourgi Egyetem francia versenyzője, Emma Saudrais tudta csak megállítani, azonban így is egy csillogó ezüstéremmel térhet haza.

A versenyről és élményeiről Emese így számolt be: „Először vettem részt ezen a versenyen. Pénteken versenyeztem a +78 kg-ok között, az első küzdelmem egy francia lánnyal volt, akinek utánpótlás korosztályban szép eredményei voltak, őt régről ismertem már. Szerencsére nem okozott nagy gondot egy wazari értékű dobás után a földharcküzdelemben ippont sikerült elérnem, így jöhetett a következő, egy horvát lány. Őt is ismertem, sokszor összetalálkozunk a versenyeken. Szerencsére őt is hamar legyőztem, szintén egy wazari értékű dobással és utána leszorítottam, így végül ipponnal nyertem. A döntőbe jutásért egy fehérorosz lánnyal mentem, akit sikerült a saját akciójából leszorítanom, de sajnos nem tudtam jól megfogni, így wazari értéket értem csak el. A meccs folyamán szabálytalan technikát indított, ami leléptetéssel jár, tehát a meccset megállították és kihirdettek rögtön engem győztesnek. A döntőben egy másik francia lánnyal mentem, sajnos nem alakult jól, több dobásra indultam, mint az ellenfelem, de egy szerencsétlen földharchelyzetben benne ragadtam, így a döntőt elvesztettem. Összességében nagyon tetszett a verseny és a továbbiakban is szívesen képviselném a Károlit ilyen eseményeken."

Az Egyetemek Európa-bajnokságának szombati napján kezdte meg a versengést Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója, Gadácsi Dorottya, aki a -62 kg súlycsoportban, taekwondoban az 5. helyen végzett.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont