A Károli továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetem

Az Oktatási Hivatal március 18-án közzétett adatai alapján1 a Károli Gáspár Református Egyetem ismét a legnépszerűbb egyetemek között szerepel a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban (2021A) jelentkezők országos adatait tekintve.

Egyetemünk az 51 rangsorolt intézmény között az összes jelentkezői létszám alapján készített rangsorban az előkelő 7. helyet szerezte meg, míg az Intézményünket első helyen megjelölt jelentkezők számát tekintve a 9. helyen áll. A tavalyi jelentkezési adatokhoz képest Egyetemünk mindkét rangsorban egy-egy helyet előre lépve erősítette meg helyét a Top10-es mezőnyben.

Állam- és Jogtudományi Karunk az ország valamennyi állam- és jogtudományi karához viszonyítva kiváló eredményt ért el, az Oktatási Hivatal kimutatása alapján szinte az összes rangsorban az 1. helyen végzett a többi jogi karhoz képest: 1. helyen végzett az összes jelentkezők létszámának rangsorában, emellett nagy örömünkre szolgál, hogy az első helyes jelentkezők létszáma alapján készített rangsorban is az 1. helyen áll.  Az első helyes jelentkezők létszáma összességében több, mint 59%-kal nőtt karunkon az előző évi felvételi eljáráshoz (2020A) képest.

A jelentkezések számának jelentős emelkedése, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem valamennyi kara által elért remek eredmény egyértelműen visszaigazolja az intézményben folyó minőségi oktatás iránti folyamatos elkötelezettséget.
 

1https://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_statisztikak/friss_statisztikak/!FrissStatisztikak/index.php/friss_statisztikak/intezmenyenkent

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont