Oltásra várva

Oltásra várva címmel interjú készült Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér, nemzetközi és tudományos dékánhelyettessel, egészségügyi jogi szakértővel az Európa Rádióban, amely a Reformátusok Lapja március 21-i számában is megjelent. A koronavírus járvány aktuális szakasza számos etikai, betegjogi és egészségügyi jogi kérdést is felvet, ennek kapcsán mondta el véleményét Homicskó Dékánhelyettes úr és válaszolt a riporter kérdéseire.

Szóba került egyebek mellett: Kötelezővé tehető-e a koronavírus elleni védőoltás? Etikus-e, hogy előjogot kapnak azok, akik az oltási lista elején vannak, azokkal szemben, akik szintén szeretnék az oltást, de még nem kerültek sorra? Egy háziorvos mi alapján döntsön két hasonló korú és állapotú páciense között? Laikus szemmel, hogyan válasszunk az oltások között? – és így tovább. Az egyén felelősségét és jogait is hangsúlyozza Dékánhelyettes úr, de említi, hogy a védettségi igazolvány jogossága is kérdéseket vet fel az Európai Unióban. Végül, szó esik a református egyház szerepéről is, a járvány kezelésében.

A jogász és az egyén véleményét ötvözve hallhatjuk, olvashatjuk ezekben az interjúkban, egy olyan témáról, ami ma szinte kivétel nélkül mindenkit foglalkoztat.

Európa Rádió: https://europaradio.hu/tallozo/szamos-bioetikai-kerdese-van-koronavirus-jarvany-aktualis-szakaszanak

Reformátusok Lapja: https://issuu.com/digireflap/docs/2021_12szam

A Reformátusok Lapjában itt olvasható az interjú.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont