Jelöld első helyen a Károli ÁJK-t!

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje az E-felvételiben: 2021. július 8.

Érdemes intézményünket első helyen megjelölni, hiszen egyedülálló ösztöndíjprogramjaink segítségével számos lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak költségeik csökkentésére a tanulmányaik során. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik Egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértéke akár 75%-kal is csökkenthető. Az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatójaként továbbá az Eötvös Károly Ösztöndíjra is pályázhatsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet. Ösztöndíjainkról részletesen itt olvashatsz.


Miért érdemes még – ösztöndíjainkon kívül – első helyen megjelölni a Károlit?

Pillants be Egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:

 •  A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 38 magyarországi felsőoktatási intézmény közül. (HVG Diploma 2021)
 • Folyamatosan növekvő hallgatói létszám mellett nálunk még családias a hangulat, az oktató és hallgató között őszinte és nyílt légkör alakul ki! Nálunk névről ismernek majd a tanáraid, és itt választ kapsz az oktatóidnak küldött e-mailekre is. Vagyis nálunk a hallgató nem csak egy Neptun-kód.
 • Gyakorlatorientált képzéseink azonnal hasznosítható tudást adnak.
 • A Károlin számos országos ismertségű, elismert szaktekintélyű oktató várja a hallgatókat.
 • Egyetemünkön kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás. A Bocskai István Állam- és Jogtudományi Szakkollégium a jogászhallgatók szellemi és közösségi műhelyeként működik. A Szakkollégium keretében a hallgatók előadásokat szerveznek, kutatási tevékenységet folytatnak, továbbá szakmai rendezvényeken vesznek részt.
 • A károlisok aktív közösségi és tudományos életet élnek: rendszeresen tartunk könyvbemutatókat, konferenciákat, szakmai fórumokat, művészeti napokat.
 • Az elsőéves hallgatóink beilleszkedését évfolyammentorok segítik.
 • A hallgatók számára egyéni- és csapatsport lehetőségek nagy választékát kínáljuk. Büszkék vagyunk sportsikereinkre: például egyetemünk női röplabda csapata már négy alkalommal szerezte meg a bajnoki címet az Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokságban.
 • Az év során számtalan, a Hallgatói Önkormányzat által szervezett program (koncert, buli, kulturális esemény, belföldi és külföldi kirándulás) vár Téged, ahol garantált a kikapcsolódás, a jókedv, és ahol csatlakozhatsz egy barátságos és összetartó közösséghez.
 • 36 ország 156 egyetemével van partneri kapcsolatunk
 • A KRE-ÁJK saját kari Tankönyv- és Jegyzetbolttal rendelkezik, a szorgalmi időszak első napjától a vizsgaidőszak utolsó napjáig várja a hallgatókat.
 • Állam- és Jogtudományi Karunk 1. az oktatók kiválósági rangsorában a jogi képzésterületi rangsorban. (HVG Diploma 2021)
 • A KRE-ÁJK által biztosított gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően a jogász osztatlan szakunkon végzettek rendelkeznek a 2. legmagasabb havi átlagos bruttó átlagjövedelemmel a képzési területen (Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021)
 • A KRE ÁJK gazdasági képzésein végzettek 83%-a diplomát igénylő munkakörben helyezkedett el (diplomantul.hu)

Egyetemünk mellett szóló,  további érveket itt olvashatsz: http://www.kre.hu/felveteli/miert-a-Karoli.php#1


Az egyetemet megelőzően nehéz elképzelni; hogy az ember neves ügyvédekkel folytathat eszmecserét hétről-hétre a szemináriumokon, hogy egy korábbi alkotmánybíró mosolyogva és név szerint üdvözli a vizsgákon, vagy hogy egy negyed-, ötödéves az „újonc” hallgatókkal beszélget a folyosókon szünetben, pedig ez mind a Károli. A magas szakmai felkészültség mellett olyan, a felsőoktatásban ma már múlni látszó értékek is megjelennek, mint az emberiesség és az empátia. Emellett az Egyetem tanulmányi versenyekkel, akár önköltségesek számára is elérhető ösztöndíjakkal motiválja a tehetséges tanulni vágyókat. Ha fontos szempont, hogy évek után is töretlen maradjon a választott szak iránti lelkesedés, feltétlenül a Károlit ajánlom!”

Horváth Marcell André, jogász alumni hallgatónk

 

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, és Instagram-oldalunkat. A hallgatói élettel kapcsolatban a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain is tájékozódhatsz. Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2021 szeptemberében!


Minőség. Közösség. KÁROLI.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont