A természet, környezet büntetőjogi védelme – online konferencia

2021. november 26-án, Prof. Dr. Domokos Andrea Professzor Asszony, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője online konferenciát szervezett „A természet, környezet büntetőjogi védelme” címmel. Az előzőkehez hasonlóan a konferencia nagy létszámban zajlott le, Magyarország egész területéről csatlakoztak a beszélgetéshez.

Köszöntőjében Prof Dr Domokos Andrea kiemelte a természet és környezet védelmének aktualitását.

Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes a környezetünk megóvásának fontosságát alkotmánybírói szemmel boncolgatta.

Dr. habil. Birher Nándor egyetemi docens „A természet és teremtésvédelem etikája és a szankciók" című előadásával hívta fel a figyelmet az emberek felelősségére a témában.

Prof. Dr. Domokos Andrea, a Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője az állatok védelmének fontosságáról beszélt, hangsúlyozva, hogy társadalmi kötelességünk a körülöttünk élő állatok védelme. Előadásában kifejtette, hogy a családon belüli erőszak ugyanúgy kiterjedhet a házikedvencekre is, mint az család ember tagjaira, utalva az idén tavasszal szintén a Professzor Asszony által szervezett, „A családon belüli erőszak aktuális kérdései” című online konferenciára.

Dr. Alpár Vera Noémi egyetemi adjunktus a hulladékgazdálkodás felelősségeiről fejtette ki álláspontját. A világban jelenleg uralkodó helyzet súlyosságára figyelmeztette a hallgatóságot.

Dr. Dobrocsi Szilvia egyetemi docens előadásában a jogi személyek büntetőjogi szankcionálásáról hallhattak a jelenlévők.

Az ózonréteg védelméről dr. Papp Petra KRE ÁJK BTI egyetemi tanársegéd adott elő nemzetközi és hazai viszonylatban. Megemlítve az ózonréteg állapotváltozásait az elmúlt évek viszonylatában.

Dr. Garai Renáta – tudományos munkatárs, a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértéséről beszélt. kiemelve ennek jelentőségét az egész világra nézve.

Az ügyészség feladatait dr. Havasi Sára emelte ki a környezetvédelmi témában. Bemutatva milyen eszközökkel léphet fel az ügyészség a környezet ellen elkövetett bűncselekmények esetében.

Zárásként Prof. Dr. Domokos Andrea köszönte meg az előadásokat és a tisztelt résztvevők figyelmét.

Meghívó

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont