Köszöntjük Prof. Dr. Tóth Mihályt!

Prof. Dr. Tóth Mihály, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézetének professzora 2021 decemberében töltötte be 70. életévét. Ez alkalomból a KRE ÁJK ünnepi kötetet adott ki „70 Studia in Honorem Mihály Tóth” címmel. A kötet szerkesztői Prof. Dr. Czine Ágnes PhD alkotmánybíró, rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes (KRE), Prof. Dr. habil. Domokos Andrea intézetvezető, egyetemi tanár (KRE ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézete) valamint Dr. PhD Lukács Krisztina, az Alkotmánybíróság főtanácsadója, megbízott oktató (ELTE ÁJK) voltak.

Az ünnepi kötet átadására 2021. december 7-én került sor, a KRE ÁJK Kari Tanácstermében. A köszöntő ünnepség meglepetésként érte a Professzor Urat, a program a vírushelyzet ellenére a biztonságos kereteket betartva, de nagy létszámban került megrendezésre. A jelenléti ünnepségbe számos meghívott online csatlakozott, hogy tiszteletét tegye a Professzor Úr előtt.

Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott Rektorhelyettes Asszony kezdte a köszöntések sorát, megható szavakkal méltatta Professzor Úr szakmai munkásságát, oktatói tevékenységét, emberi nagyságát. A kar dékánja, Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter az ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének keretein belül végzett munkáját emelt ki az ünnepeltnek, kifejezve reményét, hogy még hosszú éveken keresztül számíthatunk Professzor Úr oktatói munkájára.

Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke köszöntötte ezután Tóth Mihály Professzor Urat, majd átadta neki a „De Justita Bene Mertis” emlékérmet példamutató tudományos és oktatói munkásságáért.

Tóth Mihály Professzor Úr megható szavakkal köszönte meg a jókívánságokat.

Dr. Polt Péter Magyarország Legfőbb Ügyésze online csatlakozott az ünnepséghez és zárásként ő köszöntötte az ünnepeltet.

Végül a Professzor Úr dedikálta a köteteket, amelyeket aztán boldogan ajándékozott a megjelenteknek.

A jubileumi ünnepség - az adventi időszak meghitt keretében – igazán jó hangulatot eredményezett jelenlévők számára.

 

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont