Köszöntjük Harsányi Gyöngyi Docens Asszonyt!

Prof. Dr. Miskolczi-Bodnárné Dr. Harsányi Gyöngyi egyetemi docenst (KRE ÁJK Polgári Jogi és Római Jogi Tanszék) 2021-ben jubileumi születésnapja alkalmából régebbi és jelenlegi kollégái, barátai, családtagjai és tanítványai köszöntötték ünnepi kötettel.

A kötet szerkesztői: Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán, Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér nemzetközi és tudományos dékánhelyettes és Dr. habil. Szuchy Róbert oktatási és tanulmányi dékánhelyettes.

A jubileumi kötet ünnepi átadására 2021. december 9-én került sor a Kari Tanácsteremben, amelyet Nagy Lenke nyitott meg Dsida Jenő soraival:

„Ha van még nap az égen,
Úgy ma ragyogjon az.
Ha van még alvó élet,
Úgy ma legyen tavasz!

Ha van még szív a földön,
És van még szeretet,
Úgy ma üljön a világ
Örömünnepet!”

Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér dékánhelyettes köszöntőjében kiemelte, hogy a kötetben megjelenő szakmai életrajzot olvasva, Docens Asszony magas színvonalú tudományos életműve bontakozik ki a szemünk előtt. Azt is hozzátette, hogy az ünnepelt kedvessége, barátságos megnyilvánulása, mindig mosolygó tekintete üde színfoltot jelent a kollégák számára.

Homicskó Dékánhelyettes úr köszöntője végén tolmácsolta Szuchy Dékánhelyettes úr üdvözletét és jókívánságait, hangsúlyozva, hogy tanítványi tisztelettel gondol az ünnepelt Docens Asszonyra.

Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán a kar vezetőjeként, a kötet társszerzőjeként megható szavakat mondott, amelyben kirajzolódott – a több évtizedes szakmai múlt mellett – a családjának stabil hátteret nyújtó feleség és édesanya képe is.

A kellemes és oldott hangulatú esemény a jubileumi kötet dedikálásával zárult.

Docens Asszony személyes hangvételű köszönő sorai itt olvashatók.

Galéra

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont