A Kálvin Kutatóműhely programja

2022. április 20-án ötödik alkalommal került sor a Kálvin Kutatóműhely programjára, amelynek szervezője Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér a KRE ÁJK dékánhelyettese, a Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhely alapító vezetője volt.

A dékánhelyettes ez alkalommal Dr. Badacsonyi Zoltán jogászt kérte fel előadás tartására, aki az MRE Zsinati Hivatal Jogi és Közigazgatási Osztályának vezetője.

A téma rendkívül izgalmasnak és érdekesnek ígérkezett, már a cím alapján is: A Magyarországi Református Egyház új Alkotmánya. Az előadás által a résztvevők – oktatók és hallgatók – mindenekelőtt betekintést nyerhettek az MRE törvényalkotó munkájába. A programot megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán úr is. Badacsonyi Zoltán beszámolt róla, hogy a közelmúltban két napon át ülésezett az MRE legfőbb törvényhozó testülete, a Zsinat, ahol – egyebek mellett – megszavazták az új egyházi alkotmánytörvényt, amely május 1-én lép hatályba. Elmondta, hogy az egyházi vezetők – nem különben a lelkipásztorok – fontosnak tartották, hogy a számos módosítást követően, egy új alkotmány szülessen. Ennek fontosabb sarokköveiről részletesen is szólt az előadó, végül a hallgatóság kérdéseire válaszolt.

A Kutatóműhely programja, a hagyományaihoz híven szeretetvendégséggel zárult.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont