Nemzetközi Antik Jogtörténeti Konferencia

Az 1997-ben megalapított Internationales Sommerseminar zur Antiken Rechtsgeschichte jubileumi, 25. alkalma a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében, 2022. május 19. és 22. napja között, Szigligeten került megrendezésre.

A negyed évszázados múltra visszatekintő nemzetközi konferencia lehetőséget nyújt az antik jogtörténet iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok, valamint e diszciplína kutatói számára a római jogi, a görög-hellenisztikus és az ókori keleti jogforrásokkal kapcsolatos kutatásaik szakmai diskurzusára.

A konferencia alapítótagja, Karunk oktatója, a Doktori Iskola vezetője Prof. Dr. Jakab Éva töltötte be az idei rendezvény levezető elnöki tisztségét. Jakab Éva professzor asszony és tanítványa, Giovannini Máté német, illetve angol nyelvű előadást tartottak.

A rendezvényen horvát, német, osztrák, szlovén és magyar egyetemek képviseltették magukat. A hazai jogi karok közül az SZTE és a KRE hallgatói vettek részt a program szervezési és lebonyolítási munkálataiban. A nyolc szekcióba beosztott, összesen tizenhét konferenciaelőadásnak a magyar művészközösség szellemi örökségét képező Szigligeti Alkotóház adott otthont.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont