Doktoravató és Oklevélátadó az Állam- és Jogtudományi Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2022. július 2-án tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyét, a Budapest-Pozsonyi Úti Református Egyházközség templomában. Az ünnepségen 8 PhD doktort, 111 jogász doktort avattak, valamint 8 LL.M. képzésben részt vett hallgató vehette át az oklevelét.

Az ünnepi igehirdetés szolgálatát Bedekovics Péter egyetemi lelkész végezte. Beszédében körvonalazódott a jog és igazság közötti, olykor árnyalatnyi különbség. Hangsúlyosan szólt arról, hogy Jézus Krisztus maga az út, az igazság és az élet! A 264. dicséret (Áldjad én lelkem, a dicsőség erős királyát…), valamint a 434. dicséret (Vezess, Jézusunk, s véled indulunk…) csendült fel, az igehirdetés elején és végén.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy ennek a napnak komoly jelentősége van mind azoknak az életében, akik oklevelet, diplomát vehetnek át. Az oklevél, a diploma megszerzése egy életpályán olyan szakaszt jelöl, amely mögött komoly munka áll. Ez az életszakasz köthető egy PhD doktori értekezés megírásához és megvédéséhez is, amely sohasem könnyű.  Mindegy, milyen típusú oklevélről vagy diplomáról van szó, a lényeg az, hogy azok, akik most átveszik, komolyan megdolgoztak azért, hogy velük együtt ünnepelhessünk…

Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán úr megnyitó beszédében kiemelte, hogy a diploma átvétele az élet nagy eseményei közé tartozik, egy olyan alkalom, amikor egyaránt örül hallgató, oktató, szülők és hozzátartozók. Az egyetemista számára érthető, hiszen egy hosszú idő lezárása ez a mai nap, ebben nagyon sok erőfeszítés, tanulás, tudományos munka, gyakorlat, vizsgák és mindenféle beadandók elkészítése tartozott. A dékán örömmel szólt arról, hogy mindazokat a követelményeket, amelyeket áttételesen a 21. század támaszt egy leendő értelmiségivel szemben, vagy pedig közvetlenül pedig a kar oktatói írtak elő, magas színvonalon teljesítették mind azok, akik ezen az ünnepélyen átveszik a diplomájukat.

A 2021/2022. tanév őszi és tavaszi félévében nappali munkarenden 78 fő, levelező munkarenden 84 fő tett sikeres vizsgát. Személyesen 58 nappali és 53 levelezős hallgató volt jelen az ünnepségen. A végzős hallgatók nevében a pédumnál Biró Vivien Enikő nappali munkarendű és Czifra Ádám Miklós levelező munkarendű hallgatók tettek esküt.

Az ünnepség keretein belül az ÁJK több oktatója, egy munkatársa, valamint a Magyar jogász Egylet is átvehette a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Díszoklevele kitüntető címet: Prof. Dr. Czine Ágnes, Magyar Jogász Egylet (a Díszoklevelet Dr. Réti László főtitkár vette át), Dr. habil. Birher Nándor, Dr. habil. Fehér János, Dr. Fabricius-Ferke György, Prof. Dr. habil. Boóc Ádám, illetve a kar munkatársa: Módos Mónika vehették át a kitüntetést.
Az egyetem szenátusa címzetes egyetemi docensi címet adományozott Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes részére.

Az ünnepélyen Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas énekművész énekelt, orgonán Hegedűs Valér kísérte.  Meleg Vilmos nagyváradi színművész Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című versét szavalta el.

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont