A technológia fejlődés társadalmi kihívásai és hatása a jogi szabályozásra c. konferencia

2022. május 17-én a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán „A technológia fejlődés társadalmi kihívásai és hatása a jogi szabályozásra” címmel konferenciára került sor, amely az Igazságügyi Minisztérium „A jogászképzés színvonalának emelését célzó programok” keretében valósult meg. A modern technológiával kapcsolatos -immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő - rendezvényt megelőző tudományos kutatásban a KRE ÁJK kiváló oktatói vettek részt.

A konferencián köszöntőt mondott Dr. habil. Szuchy Róbert, az egyetem rektorhelyettese, s egyben beszéde végén tolmácsolta Prof. Dr. Trócsányi László rektor úr üdvözletét és egyben megköszönte az Igazságügyi Minisztérium nagylelkű támogatását, amely által a konferencia létrejöhetett és ezt követően az értékes tudományos publikációk színvonalas lektorált kötetben megjelenésre kerülhetnek.

Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán köszöntőjében örömét fejezte ki a személyes jelenlétű konferencia miatt. Kiemelte, hogy a technológia gazdasági előnyt jelent. A jogászok feladata, hogy úgy védjék állampolgáraikat, hogy eközben ne kössék gúzsba a technikai fejlődést, hanem járuljanak hozzá a gyorsuló fejlődéshez. Dékán úr reményét fejezte ki, hogy a jó kapcsolat az Igazságügyi Minisztériummal – ami a jogászképzés fejlesztését és az új tudományos eredményeknek a tananyagba való beépítését is célozza – a jövőben is folytatódni fog.

Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér dékánhelyettes, és a kutatás vezetője, megnyitójában felidézte, hogy immár ez az ötödik kutatás, amelyet a modern technológiák területén folytattak. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy minél szélesebb körben, minél több aspektusból kerüljön megvizsgálásra a modern technológiáknak a jogra gyakorolt hatása, a jogi szabályozást érintő kérdésekben. Kiemelte, hogy az Igazságügyi Minisztérium immár 2016 óta folyamatosan támogatja a KRE ÁJK kutatási programját, miért ez úton is köszönetet mondott.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont