Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára augusztus 19-én Budapesten, a Pesti Vigadóban.


A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT (polgári tagozat) kitüntetésben részesült:


Prof. Dr. Jakab Éva jogász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének egyetemi tanára, Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyarországi Humboldt Egyesület elnöke, az Osztrák Tudományos Akadémia külső tagja.

Prof. Dr. Jakab Éva részletes szakmai önéletrajza itt olvasható:

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (kre.hu)

 
A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át:

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán jogász, alkotmánybírósági főtanácsadó, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára.

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán jog- és állambölcseletet, valamint jogszociológiát oktat, számos konferenciát szervezett, több monográfia szerzője, akinek a halálbüntetésről szóló angol nyelvű könyve Svájcban jelent meg.

Részletes szakmai életrajza itt olvasható:

SZAKMAI ÉLETRAJZ (kre.hu)



Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont