Kari TDK forduló

A Kari Tudományos Diákköri Tanács 2022. november 11-én Tudományos Diákkör Konferenciát rendezett, amelynek a Ráday Ház adott otthont.

A Konferencia minden egyetemi polgár számára nyitott volt, ezért a tágas Pap László tanterem megtelt az érdeklődő hallgatósággal.

Összesen 24 jogász szakos hallgató regisztrált TDK pályamunkájával a Kari fordulóra, akik közül 21 hallgató juthatott tovább a 36. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójába.

A színvonalas pályamunkákat és előadásokat, az ötfőből álló bírálóbizottság értékelte, amelynek elnöke Stipta István professzor úr volt. Tagjai továbbá: Prof. Dr. Domokos Andrea dékánhelyettes asszony, Prof. Dr. Homicskó Árpád Olivér dékánhelyettes úr, Prof. Dr. Jakab Éva a Doktori Iskola vezetője, valamint Prof. Dr. Boóc Ádám TDT elnök úr voltak.

A Konferencia zárásaképp, a bizottság tagjai, néhány zárógondolatot fogalmaztak meg.

Prof. Dr. Domokos Andrea dékánhelyettes asszony örömmel állapította meg, hogy Karunk hallgatói komoly kutatási tevékenységet végeztek, emellett a hallgatókat szakmai tanácsokkal látta el a TDK dolgozatok véglegesítésének érdekében. Dékánhelyettes Asszony közvetítette továbbá Prof. Dr. Trócsányi László rektor úr üzenetét, mely szerint a tehetséggondozás a rektori
programnak és az Egyetemnek az egyik kiemelt területe, amelyre a továbbiakban még nagyobb gondot fordít az Egyetem vezetősége és igyekszik minden támogatást megadni a tehetséges és ambiciózus Károlis hallgatók a fejlődésének érdekében.

Stipta István professzor úr hangsúlyozta, hogy a TDK munka az általános egyetemi tanulmányi kötelezettségeken felüli többteljesítményt jelent. Professzor úr kiemelte, hogy a Bírálóbizottság, a Kari fordulóra benyújtott pályamunkák rangsorolása során, az OTDT által meghatározott szempontrendszert veszi figyelembe, amelynek áttanulmányozását javasolta minden pályázó számára.  Az OTDT értékelőlapja ide kattintva olvasható.

A zárógondolatokat követően, szeretetvendégséggel vártuk a résztvevőket a Ráday Ház földszinti éttermében.

A pályázók között, három helyezés és négy különdíj került kiosztásra. A helyezetteket 2022. november 17-én (pénteken) 11 órakor a Kari Tanácsteremben köszöntjük.

A 36. OTDK-t a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara 2023. április 3-5. között rendezi meg. A Szekciófelhívás itt érhető el.


A Kari TDK meghívója ide kattintva érhető el.

Minden továbbjutónak és témavezetőnek, ezúton is gratulálunk!

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont