Esszéíró verseny

A Nemzetközi Kapcsolatok és Társadalomtudományok Intézete esszéíró versenyt hirdet, amely a bemutatkozásra, a hallgatók íráskészségének erősítésére, a közös munkára és találkozásra ad lehetőséget.

Két esszétípusban lehet versenyezni:

1. Az első csoportba hosszabb pályaművekkel lehet jelentkezni, viszonylag kötött témákban. 20.000 és 30.000 karakter közötti terjedelmű írásokat várunk (szóközökkel, ez praktikusan 9-18 oldalnyi terjedelmű szövegeket jelent), adatolva, hivatkozásokkal, lábjegyzetekkel, és mindezt a klasszikus esszéknek megfelelően szépírói igényességgel, szubjektivitással, gondolatisággal.

Választható témák:
-    Európaiság – értelmezések tegnap és ma;
-    Az európai civilizáció jövője;
-    Közép-európaiság – mítosz és valóság;
-    Konfliktusok világa;
-    Globalizáció – annak különböző olvasatai;
-    Nemzetközi együttműködés és nemzetközi jog;
-    Kisebbségvédelem.

2.    A második csoportba rövid, 3-4 oldalas, lényegre törő és frappáns elemzéseket várunk abból kiindulva, hogy vannak Önök között olyanok, akik a későbbiekben újságíróként vagy elemzőként szeretnének elhelyezkedni. Ebben a kategóriában bármely, tanulmányaikhoz és/vagy a bennünket körülvevő világ aktualitásaihoz, időszerűségeihez kapcsolódó téma választható.

A jelentkezéseket 2023. május 31-ig várjuk témamegjelöléssel, a pályamunkák leadási határideje 2023. szeptember 15. A benyújtott esszéket a kar oktatói bírálják el, az ősz folyamán pedig lehetőséget biztosítunk azok szóbeli bemutatására, közös megvitatására.

A résztvevők emléklapot, az első három helyezett oklevelet és értékes könyvcsomagot is kap.  A nyertes(ek) számára publikációs lehetőséget biztosítunk.
 
A jelentkezést és az írásokat a következő e-mail címekre küldjék: birkas.antal@kre.hu és hammerstein.judit@kre.hu.

Üdvözlettel:
                    Nemzetközi Kapcsolatok és Társadalomtudományok Intézete

Budapest, 2023. március 10.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont