Betű és Lélek III. c. konferencia

„A betű eszköz, a Lélek cél, s e kettő sosem felcserélhető” – beszámoló a III. Betű és Lélek konferenciáról

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre, a Kálvin János Keresztény Szociális Kutatóműhely és a Keresztény Jogakadémia közös szervezésében a Betű és Lélek konferencia. Az a tudatos szembeállítás, amely a Biblia igéjében is megjelenik, és amely a jogászi hivatást is alapvetően jellemzi már a köszöntők során is markánsan megjelent. Korunk jellemzője az a paragrafushalom, amely a jogászok számára eszköz kell legyen munkájuk gyakorlása során, de mindig azzal a kitekintéssel, hogy keresztyénként a Szentlélek szolgálatában állnak, és túl tudnak látni a betűk erdején, keresztül a józan ész tisztásán, el egészen az Istentől rendelt küldetésig. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter professzor, a KRE ÁJK dékánja köszöntőjében utalt arra, hogy a Keresztény Jogakadémia a keresztény/keresztyén jogászok közösségét kívánja létrehozni a közös munka és közös hit alapjain. Dr. Homicskó Árpád Olivér professzor, a KRE ÁJK dékán-helyettese és a Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhely vezetője örömét fejezte ki, hogy a Károlyi-Csekonics Palota imponzáns termeiben kerülhet sor arra a konferenciára, amely nem kisebb ambícióval szerveződik, minthogy a magyar keresztyén jogászok találkozója legyen.

A konferencia keretében kerültek bemutatásra a Keresztény Jogakadémia idei pályázatának színvonalas munkái. Joghallgatótól kezdve a minisztériumi kormánytisztviselőig a jogászi társadalom széles rétegei képviseltették magukat, ami a feldolgozott támákban is megmutatkozott. Teremtésvédelmi, pénzügyi, nemzetközi jogi előadások hangzottak el, olyan aktualitásokkal, mint a béke vagy a mesterséges intelligencia jogi, erkölcsi kérdései.

A pályaművek bemutatása mellett keresztyén jogászok számoltak be kutatási területük eredményeiről, vagy éppen a keresztény ügyvédi hivatás gyakorlásának kihívásairól és szépségeiről.

Az elhangzott előadásokból konferenciakötet kerül összeállításra, hogy a felvillantott témák bővebb kifejtésére is mód nyíljon. A könyv a tervek szerint a 2023. őszére jelenik meg a Keresztény Jogakadémia kiadásában, a Betű és Lélek sorozat harmadik köteteként.

A konferencia megrendezését a Városi Civil Alap támogatta.

Meghívó
Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont