Megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny

Június 15-én megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC) egyetemünkön. Az európai munkajogi versenyre 13 országból érkeztek joghallgatók és neves munkajogász professzorok, oktatók. A rendezvény első napján a Károlyi-Csekonics-palota impozáns aulájában ünnepélyes megnyitó keretében vette kezdetét a háromnapos verseny.

A megnyitó eseményen egyetemünk képviseletében Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Miskolczi-Bodnár Péter, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja és Kun Attila, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a verseny nemzetközi szervezőbizottságának tagja köszöntötte a résztvevőket. Az este kulturális programokkal folytatódott, többek között a részt vevő csapatok bemutatták nemzeti ételkülönlegességeiket, melyet a program során bárki megkóstolhatott.

Június 16-án a negyeddöntőkkel folytatódik a rendezvény, a nyitóeseményen történt sorsolás alapján a magyar csapat a portugál és francia válogatottal került egy tárgyalóterembe. A magyar csapatot Dawud Savannah Rose, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, Lőrincz Gergely, a Debreceni Egyetem hallgatója, Poncsák Ádám, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója és Tóth János Jenő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója alkotja.

A versenyről bővebben ide kattintva olvashatnak. A rendezvény első napjáról készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont