Nemzetközi konferencia az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 75. évfordulója alkalmából

Az Egyetemes Nyilatkozat elfogadásának 75. évfordulója alkalmából nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC).

Az Egyetemes Nyilatkozat elfogadása mérföldkő jelentőségű, mert különböző történelmi, vallási, politikai és kulturális hagyományokkal rendelkező nemzetek konszenzusát tükrözi. Víziót kínált, amely mind az individualizmus, mind pedig a kollektivizmus szélsőségeit visszautasítja, és emellett egy olyan új korszakot nyitott meg, amelyben az emberi jogok a közéleti és politikai gondolkodás uralkodó narratívájává váltak.

Az egész napos rendezvény során számos nemzetközileg elismert jogász és politikatudományi professzor fog szakmai előadást tartani és beszélgetést vezetni.

A külföldi professzorok mellett több hazai jogtudós is felszólal, többek között a KRE ÁJK Közjogi Intézetének intézetvezető egyetemi docense, Dr. habil. Köbel Szilvia.

A konferencia időpontja: 2023. szeptember 27. (szerda) 9.00-18.30

Helyszíne: Mathias Corvinus Collegium (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban regisztrációköteles. Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/rescuing-our-inalienable-rights

Részletes program, az előadók bemutatkozása itt érhető el: https://mcc.hu/esemeny/rescuing-our-inalienable-rights-hu 

esemény logója 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont