A Doktori Iskola nemzetközi konferenciát rendezett

Az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola 2023. szeptember 21-23. között nemzetközi konferenciát szervezett New Challenges in Law címmel.
A New Challenges in Law hagyományteremtő célzatú kezdeményezés, amelynek motívumait a doktori képzés minőségének előmozdítása, a nemzeti jogi képzések nemzetközi iskolákhoz kapcsolása, illetve a doktoranduszok nyelvi és tudományos-szakmai készségeinek fejlesztése alkotják. A konferencia témája a jog aktuális kérdéseinek jogösszehasonlító-történeti-dogmatikai elemzése volt.

A konferencián kilenc náció képviseltette magát, a hazai előadókon kívül Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Macedóniából, Németországból és Szlovákiából érkeztek résztvevők.

A programsorozat szeptember 21-én, csütörtök este a Károlyi-Csekonics-Palotában vette kezdetét. A konferenciát Prof. Dr. Jakab Éva, az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola vezetője, a konferencia szervezője nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Prof. Dr. Tóth J. Zoltán Dékán úr és Dr. Kruzslicz Péter, a Bocskai István Állam- és Jogtudományi Szakkollégium igazgatója. A megnyitót két plenáris előadás követte, majd vacsorával zárult az esemény.

A két konferencia napon, szeptember 22-én és 23-án a Károlyi-Csekonics-Palota termei 8 szekciónak, összesen 41 előadásnak adtak otthont.
Szeptember 22-én, pénteken két plenáris előadással kezdődött, majd a Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Szekcióban, a Jogtörténeti és Római Jogi Szekcióban, az EU Jogi és Nemzetközi Jogi Szekcióban, az Alkotmányjogi és Nemzetközi Jogi Szekcióban és a Fogyasztóvédelmi Jogi Szekcióban folytatódott a munka. A délelőtti előadások és az állófogadás után ismét két plenáris előadás vezette be a délutáni szekcióelőadásokat. A pénteki napot gálavacsora zárta.
Szeptember 23-án, szombaton délelőtt két plenáris előadásra került sor. A Büntetőjogi Szekció, a Közjogi Szekció és a Mesterséges Intelligencia–Adatvédelem Szekció előadásai után végéhez érkezett a háromnapos intenzív szakmai munka.

Meghívó
Programok
Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont