Állam- és Jogtudományi Kari részvétel a VI. Partium-konferencián Nagyváradon

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói 2023. november 10-én részt vettek az VI. Partium-konferencián, amelyet a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem rendezett. A Demográfia, társadalmi viszonyok és folyamatok című szakmai találkozónak az egyik társszervezője az Állam- és Jogtudományi Kar volt.

Az esemény megnyitóján a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának nevében Prof. Dr. Tóth J. Zoltán dékán köszöntötte az egybegyűlteket és kiemelte a Partiumi Keresztény Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem hosszú időre visszanyúló együttműködésének jelentőségét, illetve a jövőbeli közös munka prioritásait. 2018. október 15-én a Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara formális megállapodás keretei közé emelte az addigi egyrészt informális, másrészt pedig szakmai kapcsolódásokat. Ennek a közösségépítésnek a fontos állomása volt a novemberi konferencia közös szervezése, illetve az Állam- és Jogtudományi Kar tizenhárom oktatójának a szakmai munkája előadóként és szekcióvezetőként összesen két online és három jelenléti szekcióban.

A konferencián szekcióvezetőként és előadóként részt vett Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes úr is, aki Prof. Dr. Tóth J. Zoltán dékán úrral közösen moderálta a Társadalom-, jog- és egészségtudomány szekciót. Miklósné Dr. Zakar Andrea intézetvezető docens asszony a Regionális tudományi szekció társmoderátora volt, Dr. Manzinger Krisztián tanszékvezető úr pedig a Gazdaság- és regionálistudomány, geopolitika online szekcióját vezette.

A konferencia részletes programja

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont