Facts, Fictions, and Rights workshop

A Károli Gáspár Egyetem Jogtudományi Karja, az ICL (ETHICS EA 7446) közreműködésével, rendezte a "Facts, Fictions, and Rights" Jogelméleti Műhelyt 2023. november 24-én a Károlyi-Csekonics Palotában, Budapesten. Az eseményt egyetem és az IFH - Campus France "PHC" Balaton Programja közösen finanszírozta.

Az eseményt Prof. Dr. Trócsányi László, az egyetem Rektora nyitotta meg, majd Mme Claire Voisine, a francia intézet tudományos és egyetemi küldöttje ismertette a PHC Balaton együttműködés jelenét és jövőbeli kilátásait.

Az első részben, "Rights in Action, Rights as Fictions" címmel, Paksy Máté, az ETHICS EA 7446 senior előadója moderálásával zajlottak az előadások. Malik Bozzo-Rey, az ETHICS EA 7446 kutatóigazgatója, a Bentham Jogelmélet Fikciós Architektúrájáról beszélt. Antal Szerletics, a Károli Gáspár Egyetem Jogtudományi Karának senior előadója Budapest és a Ludovika Egyetem Közigazgatási és Nemzetközi Tanulmányok Karáról, az emberi jogok elméleteinek értékeléséhez szükséges gyakorlati hűség fontosságáról beszélt.

A második részben, "Rights: How to Avoid Sanctions and to Pursue the Happiness?" címmel, Prof. Dr. Tóth J. Zoltán karunk Dékánja moderálta a panelt. Prof. Dr. Domokos Andrea, a Károli Gáspár Egyetem Jogtudományi Karának Dékánhelyettese, Beccaria büntetésekről, mint érzékelhető motivációkról beszélt. Michael Quinn, az ETHICS EA 7446 kutatója Lille-ből, arról tárgyalt, hogy Bentham utilitarizmusában az igazságszolgáltatási jogoknak milyen centrális szerep jut a boldogság elérésében.

Az eseményeket élénk beszélgetések követték, amelyek lehetőséget adtak a résztvevőknek a témák mélyebb megértésére. A program a délutáni szünettel zárult.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont