Új szabadon választható tárgyak az ÁJK-n

Az Állam- és Jogtudományi Kar tantárgy-rendje a 2023/2024-es tanévtől négy újabb, szabadon választható tantárggyal bővül a jogászképzésen: bírói hivatásrend; ügyészi hivatásrend;  ügyvédi hivatásrend; közjegyzői hivatásrend, bírósági végrehajtói hivatásrend. Rendkívül fontos ez abból a szempontból is, hogy a hallgatók részletesen megismerjék a jogász szakma ezen kiemelt területeit. S azért is örömmel hívjuk fel erre a figyelmet, mert ez a lehetőség egyedüli módon, csak a KRE ÁJK-n adott. E tárgyak oktatására az alábbiak szerint kerül sor:

 • bírói hivatásrend (a tantárgy felelőse: Prof. Dr. Tóth J. Zoltán)
  szerda, 15:00-16:30

 • ügyészi hivatásrend (a tantárgy felelőse: Prof. Dr. Domokos Andrea)
  csütörtök, 16:45-18:15

 • ügyvédi hivatásrend (a tantárgy felelőse: Prof. Dr. Boóc Ádám)
  csütörtök, 15:00-16:30)

 • közjegyzői hivatásrend, bírósági végrehajtói hivatásrend (a tantárgy felelőse: Prof. Dr. Udvary Sándor)
  csütörtök, 09:45-11:15)

Az előadásokat vendég-előadók tartják, így az adott szakterület legnevesebb képviselőitől hallhatják a kulisszatitkokat hallgatóink…

A Károli Közösségi Napok keretében – tavasszal és ősszel – a Jogászi Hivatásrendek prominens képviselői látgatnak a Karra meghívásunkra, így hallgatóink alkalmanként személyesen is találkozhatnak egy-egy adott terület kiemelkedő személyiségével.
Reméljük, jelenlegi és leendő hallgatóink is minél többen élnek ezzel a rendkívüli lehetőséggel és órarendjükbe iktatják a felsorolt tantárgyakat!

(Címlapfotó: KRE ÁJK HÖK FB oldala)

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont