Dékáni dicséretben részesült dr. Székely Botond, Kovács Lili Petra és Gruber András

Prof. Dr. Tóth J. Zoltán Dékán Úr dékáni dicséretben részesítette dr. Székely Botond PhD-hallgatót, Kovács Lili Petra és Gruber András II. éves joghallgatókat a KRE ÁJK nemzetközi jóhírnevének öregbítéséért. A három hallgató egyszerre két idegen nyelven, németül és angolul állt helyt a dr. habil. Arató Balázs szervezésében a grazi Johannes Kepler Egyetemmel közösen 2023 decemberében megrendezett többnapos kihelyezett szemináriumon és nemzetközi konferencián.

A program keretében neves osztrák jogászprofesszorok érkeztek Egyetemünkre hallgatóikkal. Első este kulturális programmal és vacsorával egybekötött nyitórendezvényre, kötetlen szakmai eszmecserére került sor a Károlyi-Csekonics Palotában, a következő napokban pedig délelőttönként európai polgári eljárásjogi (határokon átnyúló családjogi) jogesetek közös megoldása és az ítélkezési gyakorlat áttekintése alkotta a szakmai program gerincét. Délután a vendégek a Kúria működésébe nyertek betekintést és a Parlamentbe látogattak el, végül pedig a rendezvénysorozatot a külföldi ítéletek elismerésével és végrehajtásával foglalkozó nemzetközi konferencia zárta, amelyet más országok (Németország, Csehország, Hollandia) előadói is megtiszteltek részvételükkel.

Botond, Lili és András aktívan részt vettek a Kúrián, a Parlamentben, valamint Egyetemünkön megrendezett szakmai programokon, emellett a grazi joghallgatókat folyamatosan segítették, kalauzolták, esténként pedig a legszebb budapesti karácsonyi vásárokat is megmutatták nekik.

Ahogyan azt a grazi visszajelzések is igazolták, a dicséretben részesített három hallgató mindezzel nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Egyetemünkről, Karunkról és hallgatóinkról a legkedvezőbb kép alakuljon ki külföldön.

A hallgatók rendkívüli megtiszteltetésként élték meg, hogy Dékán Úr személyesen fogadta őket és elismerő oklevelet nyújtott át nekik.

Dr. habil. Arató Balázs a három hallgatót könyvjutalomban részesítette. A könyvcsomagokat a Mathias Corvinus Collegium (MCC) valamint a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága ajánlotta fel. A hallgatók emellett részt vettek február 14-én a Nemzeti Színházban megrendezett Bánk Bán előadáson és közönségtalálkozón az MTA Bolyai Önképző Műhely Alapítvány jóvoltából.


Galéria

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont