Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten

A szociális ágazat gyermekvédelmi területének aktuális kérdéseit vitatták meg szerdán a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar Szociális Munka és Diakónia Intézete, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhelye által szervezett konferencián a kecskeméti városházán. Az esemény szervezésében közreműködött Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) is.

Kecskemét az elmúlt egy évben immár harmadik alkalommal adott otthont a KRE szociális témájú konferenciájának. A mostani alkalommal megrendezett tanácskozás fő témája az óvodai és iskolai szociális segítés volt. A Kecskeméten megszervezésre kerülő szociális konferenciáknak több oka is van: egyrészt a KRE Kecskeméten is folytat szociális képzéseket (szociális munka, szociálpedagógia), másrészt kiváló kapcsolatot ápolnak a város szociális ellátórendszerével, és a meghívottak között a város és a térség szociális szakemberei állnak a középpontban.

A konferenciát Temesvári Péter jegyző és Homicskó Árpád Olivér, a KRE egyetemi tanára köszöntötte, míg igei köszöntőt Birinyi Márk intézetvezető-helyettes mondott. Az eseménynek két része volt: az első részben plenáris előadások keretében a gyermekvédelem elméleti és tudományos kérdéseit, valamint eredményeit vitatták meg, míg a második részben a gyakorlati tapasztalatokat mutatták be a résztvevők.

Homicskó Árpád Olivér előadásában a gyermekvédelem jogi szabályozásának kérdéseit tárgyalta. Lugosi József, a KRE adjunktusa a gyermekvédelem bírósági gyakorlatát mutatta be előadásában, míg Haász Sándor, a KRE docense a gyermekvédelem és felelősség viszonyáról beszélt. Pótor József arról tartott előadást, hogy milyen hangsúllyal jelennek meg a gyermekvédelmi gyakorlatok a KRE segítő szakemberképzéseiben.

A gyakorlati részben Csonka Imre, az ESZII szociális- és gyermekvédelmi igazgatója a gyermekbántalmazás kérdéséről beszélt. Simon Edina bemutatta a Hajnalcsillag Tanoda munkáját, míg Temesvári Ágnes, az ESZII szolgálatvezetője a szolgáltatás tapasztalatait és kihívásait ismertette.

A konferencia fontos platformot biztosított a szakemberek számára a találkozásra és tapasztalataik megosztására

Kecskemét online hírportálja is beszámolt az eseményről, a cikk ide kattintva olvasható el.

https://hiros.hu/kozeppontban-az-ovodai-es-iskolai-szocialis-munka/

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont