A Dr. Kováts J. István Alapítvány pályázati felhívása

A Dr. Kováts J. István Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a Károli Gáspár Református Egyetem bármely hallgatója részére az alábbiak szerint:
- a HTK hallgatói részére szabadon választott teológiai témában Tudományos Diákköri (TDK) dolgozat megírására;
- a KRE ÁJK, BTK, GESZK és PK hallgatói részére Dr. Kováts J. István életéhez és munkásságához kapcsolódó Tudományos Diákköri (TDK) dolgozat megírására.

A beadott pályaműnek meg kell felelnie az aktuális OTDK  pályaművek formai kritériumainak és be kell adni a soron következő kari Tudományos Diákköri Konferenciára (TDK).

Beadási határidő: 2024. november 12.

Nyertes pályaművek:

I. helyezett: 100.000 Ft
II. helyezett: 75.000 Ft
III. helyezett: 50.000 Ft

További információk és témajavaslatok kaphatók a kuratórium tagjaitól: Czentnár Simon (czentnar.simon@kre.hu), Lányi Gábor (lanyi.gabor@kre.hu), Pataki András (pataki.andras@kre.hu), Péntek Dániel (pentek.daniel@kre.hu); ÁJK-s összekötő: Köbel Szilvia (kobel.szilvia@kre.hu)

A kuratórium fenntartja a jogot, hogy nem hirdet ki nyertes pályázatot.

Kováts J. István: Az eredetileg jogász végzettségű Dr. Kováts J. István (1880-1965) 32 éven keresztül volt a budapesti református teológia tanára, az intézmény igazgatója, 1929-től a dunamelléki egyházkerület  „püspökhelyettese”. Aktív közéleti tevékenysége, gyorsírói, szónoklati képességei, sajtótevékenysége, egyházi és társadalmi reformok ügyében indított modern, biblikus kezdeményezései a két világháború közti református élet meghatározó alakjai közé emelték őt.

Pályázati felhívás plakát - 2024

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont