A Batthyány Lajos Alapítvány pályázati felhívása

A Magyar Batthyány Alapítvány pályázatot hirdet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnök halálának 175. évfordulójára a középiskolások, a felső tagozatos általános iskolások és az egyetemisták részére.

Az egyetemi hallgatóktól elmélyült és részletes elemzést, egy 20.000 – 40.000 karakteres magyar nyelvű esszét várnak, melynek témája „Batthyány Lajos gróf öröksége egykor és most”. Az esszé írásakor olyan szempontokat érdemes figyelembe venni, mint Batthyány Lajos gróf szerepe a forradalom és szabadságharc eseményeiben, az általa képviselt értékek és eszmék, valamint ezek hatása a magyar történelem későbbi folyamataira és eseményeire.

Külön kategóriában hirdetnek pályázatot az Állam- és Jogtudományi képzőhelyek alap- és mesterszakos hallgatóink. Őket arra ösztönözik, hogy magyar nyelvű, 20.000 – 40.000 karakter terjedelmű pályázatban dolgozzák fel „Batthyány Lajos gróf felségárulási perét” saját nézőpontjuk szerint. A pályázatban a felhasznált szakirodalmi források megjelölését is kérik.

A pályázatok beadásának határideje: 2024. július 31.

A pályázatokat az alábbi címre várják: office@batthyany.hu; dij@batthyany.hu

A pályázatokat jeligével ellátva az office@batthyany.hu címre várják pdf formátumban. A jeligéhez tartozó személyes adatokat a dij@batthyany.hu címre küldhetik a pályázók.

A beküldött pályaműveket egy szakértőkből álló zsűri fogja értékelni, a legjobbnak ítélt alkotások értékes jutalomban és oklevélben részesülnek. Eredményhirdetésre az október 6-i díjátadóval egybekötött egész napos program keretében kerül sor.

Részletes információ ide kattintva olvasható.

Batthyány Lajos

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont