Nemzetközi munkajogi és szociális jogi konferencia a prágai Károly Egyetemen

Nemzetközi konferencia „20 év EU-tagság - Munkajog és szociális jog Közép- és Kelet-Európában" témában a prágai Károly Egyetemen, a KRE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék társszervezésében.

2024. június 6-7. között került megrendezésre a prágai Károly Egyetemen a „20 év EU-tagság  Munkajog és szociális jog Közép- és Kelet-Európában" című nagyszabású nemzetközi konferencia, a közép- és kelet-európai (KKE) államok, köztük Csehország, Magyarország, Szlovénia és Lengyelország 2004-es európai uniós csatlakozásának 20 éves évfordulójáról való megemlékezés apropóján.

A konferencia szervezői, tudományos bizottsága: Kristina Koldinská és Jakub Tomšej (Károly Egyetem, Prága); Grega Strban (Ljubljanai Egyetem); Marcin Wujczyk (Jagelló Egyetem, Krakkó); Kun Attila (Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék, a konferencia magyar partnere).

A konferencia platformot teremtett a jogtudósok, gyakorlati szakemberek, politikai döntéshozók és kutatók számára Európa minden szegletéből a célból, hogy a közép- és kelet-európai térségben az elmúlt két évtizedben a szociális jog és a munkajog terén bekövetkezett fejleményekről, kihívásokról és eredményekről tanácskozzanak, vitázzanak. 8 szekcióban 30 feletti előadás hangzott el a konferencián, az előadók a régió minden országát képviseltették.

A konferenciára utókiadványa neves nemzetközi kiadónál fog megjelenni 2024 második felében.

A konferencia honlapja: https://law.prf.cuni.cz/eumembershipanniversary/

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont