Nemzetközi Antik Jogtörténeti Konferencia

A XXVII. Internationales Sommerseminar zur Antiken Rechtsgeschichte 2024. június 20-23. között a Trieri Egyetem szervezésében került megrendezésre.

A több mint negyed évszázados múltra visszatekintő nemzetközi konferencia lehetőséget nyújt az antik jogtörténet iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok, valamint e diszciplína kutatói számára a római, hellenisztikus és az ókori keleti jogforrásokkal kapcsolatos kutatásaik legújabb eredményeinek bemutatására. A nyári szeminárium célkitűzése az antik jogtörténeti kutatómunka nemzetköziesítése, illetve az egyetemek közötti kapcsolatok elmélyítése.

Az idei alkalmon horvát, német, osztrák, svájci és magyar egyetemek képviseltették magukat. A hazai jogi karok közül a KRE és az SZTE oktatói, hallgatói vettek részt az eseményen. Karunk Római Jogi Tanszékének oktatói, Prof. Dr. Jakab Éva és dr. Giovannini Máté tartottak előadást a konferencián. A programsorozat keretében nyolc szekcióban, összesen húsz német, illetve angol nyelvű tudományos referátum hangzott el, melyeket plenáris diszkusszió követett.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont