TDK-Feszt

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium, az OTDT, valamint a Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa közös szervezésében 2024. június 20-án rendezték meg a székesfehérvári Sóstói Stadion Rendezvényközpontjában a tudományos diákkört népszerűsítő „TDK-Feszt” elnevezésű nagyszabású eseményt.

A TDK Feszt-en körülbelül 400-500 középiskolás diák vett részt és hallgatta meg egyrészt Telekis öregdiákoktól, másrészt fiatal kutatóktól, doktoranduszoktól, illetve egyetemi tanároktól a természettudományok, a jog- és társadalomtudományok, a humán tudományok, a műszaki tudományok és közgazdaságtudomány témakörökben tartott tudománynépszerűsítő előadásokat.


Az állam- és jogtudományok képviseletében dr. Schlachta Boglárka Lilla egyetemi tanársegéd, Karunk TDT titkára a „Kémcsövek és fehér köpeny nélkül – a jogtudományi kutatások lehetőségei az egyetemi tanulmányok alatt” című előadást tartott. Az előadásban a diákok megismerkedhettek a jogász képzéssel, a jogtudományi kutatások lehetőségeivel és különösen az Országos Tudományos Diákköri Konferenciával. Mivel 2025. március 24–26. között a KRE ÁJK szervezésében kerül megrendezésre a 37. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciója, ezért az előadó erre külön felhívta a figyelmet és a Szekció Ügyvezetésének nevében minden érdeklődő diákot invitált a versenynapra.


A következő előadást dr. Sallai Balázs a Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza tartotta „Kémcsövek és fehér köpeny nélkül – a jogtudományi kutatások lehetőségei az egyetemi tanulmányok után”. Az előadásból a diákok megtudhatták, hogy a jogi diploma megszerzését követően, nem csupán a klasszikus jogászi hivatásrendek egyikében képzelhetik el a jövőjüket, hanem a tudományos pálya is nyitott a fiatal kutatók előtt – számos ösztöndíj és pályázati lehetőség mellett – doktoranduszként, illetve egyetemi kutató, oktatóként is.

Az előadásokat követően a diákok kérdéseket intézhettek az előadókhoz.

A TDK-Feszt programja itt érhető el:
https://www.telekiblanka.hu/tdk-feszt

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont