XXI. Nemzetközi Büntetőjogi Társaság Konferenciája Párizsban

A KRE ÁJK két oktatója Prof. Dr. Czine Ágnes egyetemi tanár és Dr. Dobrocsi Szilvia egyetemi docens vett részt az AIDP (Assotiation Internationale de Droit Penale) 2024. június 25-28. között Párizsban megrendezett XXI. Nemzetközi Büntetőjogi Társaság Konferenciáján. A konferencia fő témája a Mesterséges Intelligencia a büntető igazságszolgáltatásban. A Nemzetközi Büntetőjogi Társaság a világ legrégebbi büntetőjogi szakembereinek nemzetközi  egyesülete, és az egyik legrégebbi tudományos társaság, amely a világszintű eszmecsere platformja. A kongresszus fő helyszíne a Paris Assas Egyetem Center Vaugirard és a Panthéon-Sorbonne Egyetem épületei.

Az AIDP, illetve elődjének alapítása 100 évvel ezelőtt 1924. március 14-én Párizsban valósult meg és akkor megalakult magyar nemzeti csoport első elnöke Csemegi Károly volt. Most pedig Prof. Dr. Czine Ágnes és Dr. Dobrocsi Szilvia, a Büntetőeljárásjogi tanszék oktatói is részt vesznek a 2022. évben alakult nemzeti csoport munkájában.

Prof. Dr. Czine Ágnes tanszékvezető asszony a konferenciához kapcsolódóan megjelenő Revue Internationale de Droit Pénal tudományos folyóiratba – amely 1924 óta évente kétszer jelenik meg, és három nyelven (angol, francia és spanyol) terjesztik több mint hatvan országban – tudományos cikket írt, amely rövidesen megjelenik.

 

Dr. Dobrocsi Szilvia docens asszony pedig az AIDP nemzeti csoport tagjaként annak programját adta elő a konferencián, ahol valamennyi kontinensről érkeztek a résztvevők.

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont