Látogatás az üzbegisztáni Kriminológiai Kutatóintézetből

Bakhtiyor Berdialiev ezredes úr, az üzbegisztáni Kriminológiai Kutatóintézet igazgatója és Üzbegisztán Budapesti Nagykövetségének munkatársai 2024. szeptember 18-án hivatalos látogatást tettek egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán.

A megbeszélés célja az intézmények közötti szakmai együttműködés és közös kutatások erősítése, nemzetközi konferenciákon történő részvétel, valamint együttműködési szándéknyilatkozat feltételeinek kialakítása volt. A delegáció tagjait Prof. Dr. Tóth J. Zoltán dékán, Prof. Dr. Domokos Andrea és Prof. Dr. Boóc Ádám dékánhelyettesek, illetve Dr. Szalai Gábor nemzetközi osztályvezető fogadták.

Az Üzbég Kriminológiai Intézet és a KRE ÁJK Büntetőjogi Tanszéke közös kriminológiai kutatásokat végez, többek között a családon belüli erőszak témakörében.

Üzbegisztán és a Károli Gáspár Református Egyetem között a tudományos kapcsolatok erősítésnek további fontos eseményét jelentette a Tashkenti Jogi Egyetemmel 2024. augusztus 26-án történt együttműködési szándéknyilatkozat aláírása, elősegítve ezzel a két ország közötti oktatói és hallgatói mobilitások, közös kutatások és publikációk növelését.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont