A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában konferencia

Hagyományteremtő és a hagyományt megőrző módon került sor a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara szervezésében a Magyarországi Református Egyház Zsinati üléstermében május 29-én reggel 9-től a második olyan külgazdasági konferenciára, melyet az Egyetem Gazdaságdiplomáciai szaktanácsadó szakirányú továbbképzésért felelős tanára, volt külgazdasági államtitkár dr. Becsey Zsolt szervezett dr. Kovács Árpádnak, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnökének fővédnöksége alatt. A téma tágabban vett részterületeit kormányzati és jegybanki szervezetek csúcsvezetői, valamint volt miniszterek, kormánytagok és az európai valamint hazai szintéren is már tapasztalatokat szerzett elismert tekintélyek elemezték.
Az előadók körében köszönthettük többek között Prof. Dr. Martonyi János és Prof. Dr. Balázs Péter volt külügyminisztereket; Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter képviseletében, Marczinkó Zoltán István, vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt; Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár képviseletében a Külgazdasági és Külügyminisztériumból Szép-Tüske Rita Külkereskedelmi Főosztály főosztályvezetőjét; valamint Palotai Dánielt, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját, a Bank főközgazdászát. A konferenciát Dr. Bozsonyi Károly rektorhelyettes nyitotta meg, majd ezt követően Dr. Gróf Bethlen István valamint Dr. Becsey Zsolt moderálta a rendkívül komoly sajtóérdeklődést kiváltó rendezvényt.
Miért fontos a témával fogalakozni ilyen magas szintű előadókkal? Sokszor észleljük, hogy a magyar nyitott gazdaság mellett sokan foglalkoznak magában a külgazdasággal, de nem elemzik megfelelő igényességgel a nettó exportok vagy a tőkeáramlás más gazdasági-társadalmi területekre- nemzeti jövedelemre, a hazai foglalkozatásra és oktatás politikára, beruházás ösztönzésre és nemzetközi értékláncokra- gyakorolt hatásait.
Ezért is indítja el minden évben, immár öt éve a Károli Egyetem azt a posztgraduális, alapdiplomával is végezhető, de munka mellett is megvalósítható, két féléves, diplomát adó képzését, ahol az eddigi diákok értékelése szerinti kiemelkedő színvonalon, évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező tanárokkal gyakorlatias, szemináriumi rendszerben tanítjuk az érdeklődőket.
Bővebben a képzésről: http://www.kre.hu/ajk/index.php/gazdasagdiplomaciai-szaktanacsado

Meghívó
Galéria
A konferencián elhangzott előadások szerkesztett változata

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont