Készült: 2022-05-23
Módosítás: 2024-03-04

„Tanítsunk Magyarországért!” program

A PROGRAMRÓL

2021 nyarán a Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz. A program célja a kistelepüléseken élő, 12-16 éves fiatalok mentorálása. Az összegyetemi program koordinálását Egyetemünkön a Tanárképző Központ végzi.

 

A MENTORÁLÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS

A programhoz az Egyetem bármely karán aktív hallgatói státusszal rendelkező, nappali képzésben résztvevő hallgató csatlakozhat. A mentorálás megkezdésének feltétele egy felkészítő kurzus (TM1) teljesítése, melyet terveink szerint minden félévben meghirdetünk. Tudnivalók a TM1 kurzusról:

 • Szabadon választható
 • Kredit: 2 (amennyiben valaki már felhasználta az összes, szabadon választható tárgyakra fordítható kreditét, módunkban áll 0 kredites tárgyként is meghirdetni)
 • Féléves óraszám: 30 óra (20 kontaktóra péntek délutánonként + 10 óra terepgyakorlat)
 • Értékelés módja: gyakorlati jegy
 • Jelentkezés a 2023/2024-es év tavaszi félévében induló TM1 kurzusra: https://forms.office.com/e/AYJ6wJeUyb (jelentkezési határidő: 2024. február 10.)

 

A MENTORÁLÁS

A TM1 kurzus teljesítését követő félévben kezdheti meg a hallgató a mentorálást egy, a Nemzeti Tehetségközpont által kijelölt általános iskolában. A mentorálást egy helyi (általános iskolai) koordinátor és egy egyetemi oktató is támogatja rendszeres konzultációk formájában (TM2 kurzus). A mentorálás hónapjaiban a mentor 35.000 forint ösztöndíjban részesül, valamint további havi 10.000-15.000 forint (a mentoráltak számától függően) biztosított számára a mentorálással járó közvetlen költségek (pl. belépőjegyek) fedezésére. Ezen felül a mentorok egy ú.n. TM kártyát is kapnak, mellyel ingyen tudnak utazni a MÁV és a Volánbusz járatain az Egyetem és a kijelölt általános iskola között.

  • Szeretne még többet megtudni a Tanítsunk Magyarországért programról? Látogasson el a https://www.tanitsunk.hu/ weboldalra vagy kövesse a program Facebook oldalát.

  • Kérdése merült fel a programmal kapcsolatban? Forduljon bátran a TM program vezető oktatójához (pesti.csilla@kre.hu).

  • Szeretne jelentkezni a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében induló TM1 felkészítő kurzusra? Kérem töltse ki EZT a kérdőívet február 10-ig, ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.

   Korábban már teljesítette a TM1 kurzust és most szeretné megkezdeni/folytatni a mentorálást? Kérem töltse ki EZT a kérdőívet február 15-ig, ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont