2016. március 9-én, egy nappal a nemzetközi Nőnap után és egy nappal az MTA Nők a Tudományban Kiválósági Díj hagyományos díjátadója előtt került megszervezésre a KRE ÁJK-n a "Nők a tudományban" kerekasztalbeszélgetés, amelynek a Bocskai István Szakkollégium adott otthont.
A teltházas beszélgetésben részt vettek:
Prof. Dr. Domokos Andrea tanszékvezető egyetemi tanár KRE ÁJK
Dr. Pödör Dóra PhD, tanszékvezető egyetemi docens, dékánhelyettes KRE BTK
Dr. habil. Zvolenszky Zsófia PhD, egyetemi docens (ELTE BTK Filozófia Intézet, Logika Tanszék), Marie Curie ösztöndíjas kutató (Szlovák Tudományos Akadémia, Filozófia Intézet, SASPRO)
A kerekasztalt vezette: Dr. habil. Grad-Gyenge Anikó PhD, tanszékvezető egyetemi docens KRE ÁJK
 
A kerekasztal elsődleges célja az volt, hogy a személyes kutatói életutak bemutatásán keresztül feltárja azokat a lehetőségeket, amelyek nők számára vonzóvá tehetik a kutatói, egyetemi oktatói életpályát, illetve beazonosítsa azokat a sajátosságokat, amelyek jellemzik a női kutatók életét, összevetve akár más pályán lévő nőkével, akár a férfi kutatók szakmai életpályájával. A kitűnő hangulatú beszélgetésnek különös hangsúlyt adott, hogy Zvolenszky Zsófia az eseményre magával hozta 2 éves kislányát, Oliviát is, aki a beszélgetés alatt az előadók között játszott, igazolni segítve azt, hogy a gyermekvállalás a női oktatók, kutatók oldalán sem szükségszerűen jelent akadályt a tudományos, oktatói karrier alakításában.
 
A kerekasztalbeszélgetésre a KRE ÁJK 2015/16-os tehetséggondozási programja keretében került sor, amely az NTP-HHTDK-15-0041 számú pályázat támogatásából valósult meg. Ezt a támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program keretében nyerte el a KRE ÁJK.

Következő események


Összes esemény

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont

Youtube