Készült: 2015-10-05
Módosítás: 2024-03-05

Bocskai István Kollégium

Bocskai István Kollégium külső homlokzat 

A Karnak saját kollégiuma van az oktatási épülettől 200 m-re, amely 50 fő részére biztosít elhelyezést. A Bocskai István Kollégium alapfeladata, hogy azoknak a Karra felvett államilag finanszírozott nappali tagozatos, illetve állami ösztöndíjban részesülő doktori képzésben részt vevő és a bentlakásos ellátásra szoruló hallgatóknak az elhelyezését biztosítsa a tanulmányaik ideje alatt, akik a képzési hely (Budapest) közigazgatási határain kívül rendelkeznek állandó lakhellyel. Az elhelyezésre 3 fős szobákban van lehetőség, külön fürdőszobával és konyhával.
A kis kollégiumi közösség lehetőséget biztosít arra, hogy az alapfeladaton túl a közösségi életet is elmélyítsük. Ez egyszerre jelenti a könnyedebb programok lehetővé tételét, de a szakmai programok szervezését is. A Bocskai István Szakkollégium tagjai számára a kollégium -- kérelem esetén -- a szociális helyzetükre figyelem nélkül engedélyezhető.

 

HIRDETMÉNY BEKÖLTÖZÉSRŐL


A kollégiumi férőhelyre való pályázati lehetőségről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat.

 

Kollégiumi felvételi GYIK - gyakran ismételt kérdések

Kérdésed van? Kérlek, olvasd át az alább összeállított GYIK-ot és a Kollégiumi Szabályzatot, különösen a felvételi kérelemre vonatkozó Kitöltési útmutatót (szabályzat 31-34. oldal).
A Kollégiumi szabályzatot az alábbi linken érheted el:

Ha ezt követően sem kaptál választ a kérdésedre, akkor vedd fel a kapcsolatot a Kollégiumi Diákbizottsággal a bocskai.koll@kre.hu e-mail címen és amint lehet válaszolunk.

 

Csatolni kell-e bármit a jelentkezéshez?

IGEN. Kötelezően csatolni kell egy "motivációs" levelet, amiben összefoglalva, rendezetten leírod a szociális helyzeted, és azt, hogy miért fontos számodra, hogy kollégiumi elhelyezést kapj.

A szociális helyzet leírásáránál:

- elsőévesként azokról a pontokról kell írnod, amikhez a kollégium jelentkezésben adtál be csatolmányokat

- felsőévesként azokról a pontokról kell írnod, amikhez az előző évben a szociális ösztöndíj pályázat igénylésénél adtál le csatolmányokat, és amiben a szociális ösztöndíj pályázat elbírálása óta változás történt.

Ha elsőéves vagy, vagy felsőévesként nem adtál be az előző tanévben szociális ösztöndíj pályázatot, akkor  a motivációs levélen kívül csatolni kell a kitöltési útmutatóban kért mellékletekből azokat, amelyekre a felvételi kérelemben hivatkozol. (Tehát pl. ha beírod, hogy 3 testvéred iskoláskorú és iskolába jár, akkor csatolnod kell a 3 testvér iskolalátogatási igazolását. Ha arra hivatkozol, hogy a szüleid elváltak, akkor csatolnod kell a válási dokumentumokat stb.)
 
A kötelezően csatolandó "motivációs" levelet nekem kell megfogalmaznom?

IGEN.

Le kell e fordítani az idegen nyelvű dokumentumokat?

IGEN. Az idegen nyelvű dokumentumokat le kell fordítani. Hivatalos fordítás szükséges? Nem. Saját fordítás is megfelel.

Kaphatok-e a nyelvvizsgám után pontokat a kollégiumi felvételinél?

A kollégiumi felvételinél nem tudunk pontot adni a nyelvvizsgákra.

Kell-e hallgatói jogviszonyról igazolást csatolni a jelentkezéshez?

Károlis hallgató esetén nem szükséges. (Ha másik felsőoktatási intézménnyel is van hallgatói jogviszonyod, akkor az ott kiadott igazolást viszont csatolnod kell.)

Nem tudjuk időben beszerezni a munkáltatói igazolást! Mi a megoldás?

Amikor a munkáltató nem tudja a beadási határidőig az igazolást kiadni, akkor elfogadható, ha a szülő, gondviselő egyéni, kézzel írott nyilatkozatban leírja a következőket:
     •    mi az oka annak, hogy nem tudta beszerezni a munkáltatótól az igazolást,
     •    a havi nettó keresetét,
     •    a munkáltatója nevét, címét,
     •    a munkaviszony jellegét,
     •    beosztását, amiben dolgozik,
     •    illetve csatol banki kivonatot az utóbbi 3 hónap munkabér átutalásairól.

Nem tudjuk csatolni az iskolalátogatási igazolást! Mi a megoldás?

- Amennyiben most vették fel a gyermeket középiskolába vagy felsőoktatási intézménybe úgy mellékeld a felvételről szóló határozat másolatát.

- Amennyiben az iskolai ügyintézés miatt nem lehet kikérni az igazolást a határidőig, úgy egyéni nyilatkozatban lehet leírni, hogy miért nem tudod mellékelni az iskolalátogatási igazolást. A nyilatkozat mellé csatolni kell a gyermekek érvényes diákigazolványának másolatát (Fontos, hogy látszódjon az érvényes matrica).

Ki számít bele az egyháztartásban élők körébe?

Azok a családtagok, akik eltartottak (tehát a család közös jövedelmeiből élnek) vagy a közös kasszához, így a havi megélhetéshez hozzájárulnak a családban (a család megélhetését pénzbeli hozzájárulással segítik) és a lakcímkártyájuk alapján egy lakcím alatt élnek.

Mit jelent az egy főre jutó havi nettó jövedelem?
A család, havonta elkölthető/felhasználható bevételeinek egy főre vetített összege. Tehát, ha 5-en laknak a háztartásban és 500.000 Ft a havi bevétel, akkor 100.000 Ft lesz az egy főre jutó havi nettó jövedelemösszege.

Kimaradt egy dokumentum! Lehet e pótolni?

Nem. Dokumentumpótlásra nincs lehetőség.

Jelentkezhet e BTK-s, TFK-s hallgató a kollégiumba?

Igen. De fontos tudni, BTK, TFK, GESZK hallgatókat csak akkor tudunk felvenni a kollégiumba, ha az ÁJK-s jelentkezők felvétele után még maradt szabad hely.

Jelentkezhet e külsős hallgató a kollégiumba?

Nem tudunk külsős jelentkezéseket fogadni.

Hogyan kapok értesítést a jelentkezés elbírálásáról?

Minden jelentkező Neptun rendszerben kap értesítést a jelentkezések elbírálásáról a kollégium honlapján megadott határidőig.

Mit jelent a várólista? Meddig leszek várólistán?

Akiket férőhely hiányában nem tudtunk első körben felvenni a kollégiumba, azok várólistára kerülnek. Amennyiben időközben bármely okból szabadul fel hely a kollégiumban a várólistán soron következő hallgató bekerülhet a kollégiumba. Erről a Neptun rendszerben küldünk értesítést.

 

Bocskai István Kollégium belső folyosó 

Bocskai István Kollégium belső homlokzat 

Bocskai István Kollégium belső udvar

Bocskai István Szakkollégium
A Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium célja, hogy saját szakmai programok kidolgozásával minőségi szakmai képzést nyújtson, segítve ezzel a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes – egyházához, a református hagyományokhoz is hű, hitvalló – értelmiség kinevelését, közéleti szerepvállalását.
E cél elérése érdekében a felvételt nyert szakkollégistáink számára vezető oktatók által gondozott öt műhelyben szervezünk rendszeres szakmai rendezvényeket, folyamatos tehetséggondozásukat a kar fiatal oktatói végzik mentorként. A hallgatók önszervező munkájának köszönhetően rendszeresek a szakmai utak, kirándulások, közösségi programok.
Munkánkat megújult és a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt székhelyünkön folytathatjuk, ahol lehetőség van a folyamatos szakmai és közösségi együttlétre. Annak színvonalához jelentősen hozzájárul korábbi tagjaink seniorként való jelenléte mellett az egy év alatt az ötven fős tagsággal közel azonos létszámban meghívott elméleti és gyakorlati szakemberek részvétele is.

 

 
Bocskai István Szakkollégium
1042 Budapest,
Hajnal u.13.

Tel: + 36 (1) 370 99 84

 

Bocskai István Kollégium tanulószoba csoportos tanuláshoz 

 

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont