Készült: 2015-10-05
Módosítás: 2022-08-29

Bocskai István Kollégium

Bocskai István Kollégium külső homlokzat 

A Karnak saját kollégiuma van az oktatási épülettől 200 m-re, amely 50 fő részére biztosít elhelyezést. A Bocskai István Kollégium alapfeladata, hogy azoknak a Karra felvett államilag finanszírozott nappali tagozatos, illetve állami ösztöndíjban részesülő doktori képzésben részt vevő és a bentlakásos ellátásra szoruló hallgatóknak az elhelyezését biztosítsa a tanulmányaik ideje alatt, akik a képzési hely (Budapest) közigazgatási határain kívül rendelkeznek állandó lakhellyel. Az elhelyezésre 3 fős szobákban van lehetőség, külön fürdőszobával és konyhával.
A kis kollégiumi közösség lehetőséget biztosít arra, hogy az alapfeladaton túl a közösségi életet is elmélyítsük. Ez egyszerre jelenti a könnyedebb programok lehetővé tételét, de a szakmai programok szervezését is. Távolabbi cél, hogy a kollégiumot református jogi szakkollégiummá szervezzük.

 

HIRDETMÉNY BEKÖLTÖZÉSRŐL


A kollégiumi férőhelyre való pályázati lehetőségről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat.

 

Kollégiumi felvételi GYIK - gyakran ismételt kérdések

Kérdésed van? Kérlek, olvasd át az alább összeállított GYIK-ot és a Kollégiumi Szabályzatot, különösen a felvételi kérelemre vonatkozó Kitöltési útmutatót (szabályzat 31-34. oldal).
A Kollégiumi szabályzatot az alábbi linken érheted el:

Ha ezt követően sem kaptál választ a kérdésedre, akkor vedd fel a kapcsolatot a Kollégiumi Diákbizottsággal a bocskai.koll@kre.hu e-mail címen és amint lehet válaszolunk.

 

Csatolni kell-e bármit a jelentkezéshez?

IGEN. Kötelezően csatolni kell egy "motivációs" levelet, amiben összefoglalva, rendezetten leírod a szociális helyzeted, és azt, hogy miért fontos számodra, hogy kollégiumi elhelyezést kapj.

A szociális helyzet leírásáránál:

- elsőévesként azokról a pontokról kell írnod, amikhez a kollégium jelentkezésben adtál be csatolmányokat

- felsőévesként azokról a pontokról kell írnod, amikhez az előző évben a szociális ösztöndíj pályázat igénylésénél adtál le csatolmányokat, és amiben a szociális ösztöndíj pályázat elbírálása óta változás történt.

Ha elsőéves vagy, vagy felsőévesként nem adtál be az előző tanévben szociális ösztöndíj pályázatot, akkor  a motivációs levélen kívül csatolni kell a kitöltési útmutatóban kért mellékletekből azokat, amelyekre a felvételi kérelemben hivatkozol. (Tehát pl. ha beírod, hogy 3 testvéred iskoláskorú és iskolába jár, akkor csatolnod kell a 3 testvér iskolalátogatási igazolását. Ha arra hivatkozol, hogy a szüleid elváltak, akkor csatolnod kell a válási dokumentumokat stb.)
 
A kötelezően csatolandó "motivációs" levelet nekem kell megfogalmaznom?

IGEN.

Le kell e fordítani az idegen nyelvű dokumentumokat?

IGEN. Az idegen nyelvű dokumentumokat le kell fordítani. Hivatalos fordítás szükséges? Nem. Saját fordítás is megfelel.

Kaphatok-e a nyelvvizsgám után pontokat a kollégiumi felvételinél?

A kollégiumi felvételinél nem tudunk pontot adni a nyelvvizsgákra.

Kell-e hallgatói jogviszonyról igazolást csatolni a jelentkezéshez?

Károlis hallgató esetén nem szükséges. (Ha másik felsőoktatási intézménnyel is van hallgatói jogviszonyod, akkor az ott kiadott igazolást viszont csatolnod kell.)

Nem tudjuk időben beszerezni a munkáltatói igazolást! Mi a megoldás?

Amikor a munkáltató nem tudja a beadási határidőig az igazolást kiadni, akkor elfogadható, ha a szülő, gondviselő egyéni, kézzel írott nyilatkozatban leírja a következőket:
     •    mi az oka annak, hogy nem tudta beszerezni a munkáltatótól az igazolást,
     •    a havi nettó keresetét,
     •    a munkáltatója nevét, címét,
     •    a munkaviszony jellegét,
     •    beosztását, amiben dolgozik,
     •    illetve csatol banki kivonatot az utóbbi 3 hónap munkabér átutalásairól.

Nem tudjuk csatolni az iskolalátogatási igazolást! Mi a megoldás?

- Amennyiben most vették fel a gyermeket középiskolába vagy felsőoktatási intézménybe úgy mellékeld a felvételről szóló határozat másolatát.

- Amennyiben az iskolai ügyintézés miatt nem lehet kikérni az igazolást a határidőig, úgy egyéni nyilatkozatban lehet leírni, hogy miért nem tudod mellékelni az iskolalátogatási igazolást. A nyilatkozat mellé csatolni kell a gyermekek érvényes diákigazolványának másolatát (Fontos, hogy látszódjon az érvényes matrica).

Ki számít bele az egyháztartásban élők körébe?

Azok a családtagok, akik eltartottak (tehát a család közös jövedelmeiből élnek) vagy a közös kasszához, így a havi megélhetéshez hozzájárulnak a családban (a család megélhetését pénzbeli hozzájárulással segítik) és a lakcímkártyájuk alapján egy lakcím alatt élnek.

Mit jelent az egy főre jutó havi nettó jövedelem?
A család, havonta elkölthető/felhasználható bevételeinek egy főre vetített összege. Tehát, ha 5-en laknak a háztartásban és 500.000 Ft a havi bevétel, akkor 100.000 Ft lesz az egy főre jutó havi nettó jövedelemösszege.

Kimaradt egy dokumentum! Lehet e pótolni?

Nem. Dokumentumpótlásra nincs lehetőség.

Jelentkezhet e BTK-s, TFK-s hallgató a kollégiumba?

Igen. De fontos tudni, hogy BTK és TFK hallgatókat kizárólag, akkor tudunk felvenni a kollégiumba, ha az ÁJK-s jelentkezők felvétele után még maradt szabad hely.

Jelentkezhet e külsős hallgató a kollégiumba?

Nem tudunk külsős jelentkezéseket fogadni.

Hogyan kapok értesítést a jelentkezés elbírálásáról?

Minden jelentkező Neptun rendszerben kap értesítést a jelentkezések elbírálásáról a kollégium honlapján megadott határidőig.

Mit jelent a várólista? Meddig leszek várólistán?

Akiket férőhely hiányában nem tudtunk első körben felvenni a kollégiumba, azok várólistára kerülnek. Amennyiben időközben bármely okból szabadul fel hely a kollégiumban a várólistán soron következő hallgató bekerülhet a kollégiumba. Erről a Neptun rendszerben küldünk értesítést.

 

Bocskai István Kollégium belső folyosó 

Bocskai István Kollégium belső homlokzat 

Bocskai István Kollégium belső udvar

Bocskai István Szakkollégium
A Bocskai István Szakkollégiumot a Kar azért hozta létre, hogy a tehetséges, szorgalmas és tanulni vágyó hallgatókat felkarolja és segítse tudásuk elmélyítését. A Szakkollégium keretében a hallgatók elõadásokat szerveznek, kutatási tevékenységet folytatnak, továbbá szakmai rendezvényeken vesznek részt. A Szakkollégiumba pályázat útján, tanulmányi eredményük és szakmai felkészültségük alapján kerülhetnek be a hallgatók.

 

 
Bocskai István Szakkollégium
1042 Budapest,
Hajnal u.13.

Tel: + 36 (1) 370 99 84

 

Bocskai István Kollégium tanulószoba csoportos tanuláshoz 

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont