Úton a református jogászképzés felé - könyvbemutató

Április 8-án 15 órakor a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében kerül bemutatásra az Úton a református jogászképzés felé - Szellemi elődök, tudós példaképek című tanulmánykötet. 

A kötetet Szabadfalvi József, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára méltatja. Köszöntőt mond Trócsányi László rektor. A kötetet Köbel Szilvia egyetemi docens, a kötet szerkesztője mutatja be.

A tanulmánykötet olyan tudósok, egyetemi oktatók és a hazai szellemi életben meghatározó egyéniségek életútját mutatja be, akik közvetlen vagy közvetett szerepet játszottak a mai református jogászképzés szellemi megalapozásában, a budapesti karalapítás előkészítésében és működésének első éveiben.

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az elődök iránti tiszteletét fejezi ki azzal is, hogy a tanulmányokat a kar jelenlegi oktatói készítették. A kötet első részében a Kecskeméti Református Jogakadémia tudós és az egyházi életben is fontos szerepet játszó tanárainak életét és munkásságát értékelő tanulmányok kaptak helyet. A jeles jogakadémiai professzorok oktatói és tudományos munkájuk mellett részt vállaltak a Kecskeméti Református Egyházközség munkájában és a város közéletében is. A kötet második részében olyan kiváló tudós személyekről olvashatunk, akik a II. világháború utáni évtizedekben éltették és erősítették a református szellemiséget. A jubileum szellemében fogant könyv harmadik része kifejezetten a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának alapításánál bábáskodó, már elhunyt tanároknak állít emléket.

A könyvbemutatóra az alábbi linken regisztrálhat: https://portal.kre.hu/konyvbemutato/

könyvborító

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont