II. Országos Római Jogi Perbeszédverseny

2024. április 26-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara szervezésében került megrendezésre a II. Országos Római Jogi Perbeszédverseny.

Hét jogi kar hallgatói tizennégy csapatban vettek részt a versenyen. A Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi
Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem elsőéves joghallgatói, összesen 42 versenyző mérte össze tudását.

Karunk Római Jogi Tanszéke április 4-én tartotta meg az országos verseny előválogatóját, amelynek eredményeként a legjobb teljesítményt nyújtó hallgatók megalakították csapataikat. A versenyzők heteken át gyakoroltak az országos fordulóra, felkészítő oktatóként Prof. Dr. Jakab Éva, Prof. Dr. Pókecz Kovács Attila és Dr. Giovannini Máté segítették munkájukat.

Az országos versenyen Buda Boldizsár, Horváth Lili Anna, Kramli Kinga (Celsus csapat); Borbély Máté, Kovács Ármin Holló, Mészáros Viktória (Iavolenus csapat) és Gondos Patrik képviselték egyetemünket.

A csapatoknak egy órás felkészülési időn belül kellett egy-egy jogesetet kidolgozniuk, majd felperesi, alperesi és bírói szerepekben megoldásaikat tíz percben prezentálni a zsűri és versenytársaik előtt.

Versenyzőink kiváló szereplését a zsűri több kategóriában is díjazta.

Buda Boldizsár a legjobb felperes díjat nyerte el.

A Celsus csapat a legjobb retorika díjban, a Iavolenus csapat közönségdíjban részesült.

2025-ben Karunkon folytatódhat a verseny.

Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont