Október elsején tartja intézményünk az Egyetem Napját

Prof. Dr. Trócsányi László rektor kezdeményezésére 2022. október elsején kerül megrendezésre a Károli Egyetem Napja. Az ünnepi rendezvény időpontja utal az Országgyűlés által 1993. október elsejei hatállyal elfogadott előterjesztésre, mely a Károli Gáspár Református Egyetem megalapítását kodifikálta.

A Károli Egyetem Napja rendezvény hagyományának idei megteremtése azért is különösen jelképes, mert az esemény nyitóalkalmára a Ráday-napok keretében kerül sor. Mint ismeretes, 2019. január 23-án kiégett a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai kollégiumának épülete, amely a Hittudományi Kar hallgatóinak otthonául is szolgált. A három éven át tartó felújítási munkálatok 2022 szeptemberére befejeződtek, így a hallgatók a 2022/2023. tanévet már a korszerűen felújított, minden igényt kielégítő épületben kezdhették meg. Az október elsejei Károli Egyetem Napja a Ráday utcai díszteremben kerül megrendezésre.

A Károli Egyetem Napja rendezvényen a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársainak kitüntetései, továbbá az egyetem díszpolgára címek és az egyetem Támogatói Díjak is ezen a napon kerülnek átadásra. Az október elsejei rendezvény kezdetén Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke mond áldást. A Károli Egyetem Napját Prof. Dr. Trócsányi László rektor nyitja meg. Az ünnepségen Vitályos Eszter parlamenti államtitkár mond köszöntő beszédet.

Szeretettel hívjuk és várjuk a Károli Közösség tagjait az október elsején tartandó ünnepélyes rendezvényre a Ráday utca 28. szám alatti Ráday Ház II. emeleti dísztermében 13 órától. Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi regisztrációs felület kitöltésével jelezze: http://www.kre.hu/egyetemnapja/

Az eseménysorozat három napja alatt különböző programokkal ünneplik a Ráday Ház átadását szeptember 29. és október elseje között.
Az Egyetem Napja mellett többek között a Bibliamúzeum és Hittudományi Kar tanszékeinek interaktív bemutatkozására is sor kerül szeptember 30-án. A színes, interaktív programok pontos időpontjairól az alábbi oldalon tájékozódhat:
https://www.parokia.hu/v/talalkozzunk-a-raday-napokon/

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont