Kutatási workshop és könyvbemutató

A Nemzetközi Kapcsolatok és Társadalomtudományok Intézete és a Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Kutatóműhely a Károli Közösségi Hét keretein belül kutatóműhelyi workshopot és könyvbemutatót tartott az Állam- és Jogtudományi Karon 2022. október 26-án 13 órai kezdettel.

Az eseményt Prof. Dr. Miskolczi Bodnár Péter dékán nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevő oktatókat és hallgatókat, illetve kitért a kari kutatási lehetőségek jelentőségére. A rendezvény első felében sor került a HATÁR/HELYZETEK: kutatóműhelyi tanulmányok című tanulmánykötet bemutatására, amely az Állam- és Jogtudományi Karon működő Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Kutatóműhelyben született tanulmányokat foglalja össze, kiegészülve további oktatók kutatási eredményével, illetve hallgatók munkáival. A kötet a Károli Interdiszciplináris Kutatások sorozatban jelent meg, mely méltó keretet adott a több tudományterületről érkező tanulmányoknak: a közgazdasági, történelmi, jogi és nemzetközi kapcsolatok témakörök egyaránt megjelennek a gyűjteményben. A szerkesztők, Dr. Miklósné Dr. Zakar Andrea, Dr. Manzinger Krisztián és Dr. Becsey Zsolt László publikálási lehetőséget biztosítottak hallgatók számára is, ezáltal három kiváló szakdolgozatíró kapta meg a lehetőséget arra, hogy tanulmánnyá alakított munkáját megjelentethesse a kötetben.

A könyvbemutatón Dr. Miklósné Dr. Zakar Andrea, a kötet egyik szerkesztője (és egyben a Károli Interdiszciplináris Kutatások sorozat szerkesztője) beszámolt a kötet sajátosságairól és felkérte a jelen lévő szerzőket, hogy néhány gondolat erejéig összegezzék tanulmányaik eredményeit. Négy szerző számolt be a munkájáról: Dr. Becsey Zsolt László, Dr. Hammerstein Judit, Dr. Manzinger Krisztián és Fuksz Emese végzett Nemzetközi tanulmányok szakos egykori hallgatónk.  

Az esemény második felében a kutatóműhely beszámolt a kari kutatási pályázaton nyertes és 2022. szeptemberében elkezdett Válság és változás Kelet-Közép-Európában: Az ukrajnai konfliktus és az EU-bővítés 20 éve elnevezésű projektről. Dr. Wagner Péter, a kutatás vezetője nyitotta meg a workshopot, általánosan beszélve a témaválasztás aktualitásáról és a tervekről, majd lehetőséget adott a kutatásban részt vevő kollégák számára, hogy a résztémákhoz kapcsolódó eredményekről és tervekről számoljanak be.  Dr. Manzinger Krisztián, Dr. Hammerstein Judit, Dr. Dancsi Katalin, Dr. Pákozdi Csaba, Dr. Birkás Antal és Dr. Becsey Zsolt László kapott szót ilyen formában, a két utóbbi kolléga a saját kutatási pályázatáról is számot adott. A rendezvényt Dr. Miklósné Dr. Zakar Andrea intézet- és kutatóműhely-vezető zárta, felhívva a hallgatók figyelmét a kari és intézeti kutatásokba való bekapcsolódás lehetőségére.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont