Mesterséges Intelligencia (MI) Kutatócsoport közgyűlése

A KRE ÁJK Mesterséges Intelligencia (MI) Kutatócsoport évi rendes közgyűlésének megtartására 2024. május 7. napján került sor a Károlyi-Csekonics-palotában.

A KRE ÁJK MI Kutatócsoporthoz az egyetem karai (BTK, GESZK, HTK, PK) és az IKT Kutatóközpont is csatlakozott. A mesterséges intelligenciára vonatkozó kutatás a továbbiakban négy kutatóműhelyen belül folyik, külön választva a jogi és etikai; gazdasági; technológiai és a felsőoktatást érintő kutatásokat. A kutatóműhelyek bemutatkozását követően szó volt a Mesterséges Intelligencia Koalícióval történő együttműködésről és a pályázati források feltérképezéséről is.

Az MI Kutatócsoport népszerűségét mutatja a növekvő szakmai érdeklődés: az alapító és a tiszteletbeli tagokon kívül olyan - egyetemen kívüli - szakmai szervezetek vettek részt a közgyűlésen, mint például a magyar televíziós műsorgyártásban élen járó ARVR Studio Kft – ERLA FILM (Delta c. tudományos ismeretterjesztő műsor gyártója, aminek műsorvezetője az MI által generált képi, videós és nyelvi modell).

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont