Nemzetközi munkajogi perbeszédmondó verseny

Nemzetközi munkajogi perbeszédmondó verseny: Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC)

2017. június 15-17. között került megrendezésre a nagyszabású nemzetközi munkajogi jogesetmegoldó és perbeszédmondó verseny, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition, melynek az Aarhus University adott otthont (Aarhus, Dánia). A Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének - mint a verseny hazai partnerének - koordinálásában hazánk jogi karairól kiválasztott 4 fős csapat vett részt a versenyen: Budai Mihály Egon (ELTE-ÁJK), Géczi Dóra (KRE-ÁJK), Kanyuk Petra (DE-ÁJK), Tóth Bence (PPKE-JÁK).

Az idei versenyen az irányadó nemzeti jog a magyar volt, így a jogeset - a munkajogi transzfer/jogutódlás témájában - összeállítása is a mi feladatunk volt. Az ezért felelős - a dániai versenyen zsűriként is szereplő - ún. „Case Committee” tagjai: Dr. Fodor T. Gábor (ügyvéd), Dr. Fürjes Annamária (bírónő, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság), Dr. Rózsavölgyi Bálint (bíró, Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság), Dr. Sipka Péter (ügyvéd, egyetemi adjunktus DE ÁJK). A versenyen 12 ország csapata mérettette meg magát: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Grúzia, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország. A magyar csapat idén bíró kategóriában versenyzett, Budai Mihály Egon (ELTE-ÁJK) egyéni első, Tóth Bence (PPKE-JÁK) második helyezést ért el.
A versenyen felkészítőként (coach) részt vett: Dr. Kun Attila tanszékvezető egyetemi docens (KRE-ÁJK), aki egyben a nemzetközi verseny szervezőbizottságának is tagja, Dr. Hungler Sára egyetemi adjunktus (ELTE-ÁJK) és dr. Konta Éva egyetemi tanársegéd (KRE-ÁJK).

A versenyre való kiutazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, „Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi vagy művészeti versenyeken, nemzetközi tudományos diákolimpiákon való részvételének támogatása” című, sikeresen elnyert pályázat keretében valósult meg. A 2018-as fordulóra - amely Olaszországban (Cassino) kerül megrendezésre - rövidesen kezdődik a felkészülés.

 

Következő események


Összes esemény

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont

Youtube