A Cyberjog egyes kérdései c. konferencia

Beszámoló az Infokommunikációs Jogi Tanszék A Cyberjog egyes kérdései című tudományos konferenciájáról

Az Infokommunikációs Jogi Tanszék 2017. november 30-án megtartotta az V. Infokommunikációs Jogi Konferenciát. A Tanszék minden évben arra törekszik, hogy a jogi szabályozás és a jogalkalmazás előtt álló egyes aktuális kihívásokat tematikusan bemutassa, és de lege ferenda javaslatokat is megfogalmazva segítse elő a tudományos diskurzust.

A Cyberjog egyes kérdései című tanácskozás az internettel összefüggő jogilag releváns kérdésekről nyújtott színes tematikájú áttekintést. Két blokkban összesen tíz előadás hangzott el , amelyek közül az első öt infokommunikációs jogi tematikájú volt, míg a kávészünet után előadóink egyes szakjogági aspektusokból vizsgálták az internet technológiájából adódó jogi összefüggéseket. Előadóink, akik szakterületük elismert kutatói, amellett, hogy érzékeltették a szabályozási és jogalkalmazási kihívásokat, olyan nemzetközi szabályozási modelleket, trendeket, tudományos nézeteket is felvillantottak, amelyek a ma még sok tekintetben bizonytalan jövőbeni szabályozás irányait is kontúrozták. A konferencia – reményünk és tapasztalatunk szerint – egy termékeny szakmai diskurzus kialakulásának első lépése volt. Jó reményre ad okot, hogy az előadás blokkok végén a hallgatóság aktívan kapcsolódott be az eszmecserébe. Vendégeink számos kérdést tettek fel az előadóknak, a személyes, kiscsoportos beszélgetések pedig ebéd közben is élénken folytatódtak. A konferenciának a Budapesti Ügyvédi Kamara díszterme adott helyszínt.

Az esemény iránti érdeklődést jól mutatja, hogy több, mint százötvenen regisztráltak előzetesen. A hallgatóság soraiban a jogászi hivatásrendek képviselői mellett egyetemi kollégáink és hallgatóink is szép számmal megjelentek.

Meghívó
Galéria

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont