XXXVI. OTDK - felhívás

Kedves Hallgatók!

Tájékoztatásul tesszük közzé a 36. OTDK-val kapcsolatos tudnivalókat:

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara 2023. április 3-5. között rendezi meg. A TDK pályamunkák kiválasztása az intézményi TDK konferencia keretében történik, amelyet Karunk 2022 őszén, legkésőbb 2022. november 25-ig fog lebonyolítani. A Kari konferencián kvalifikációt szerzett hallgatók, a végleges pályamunkáikat az OTDT online rendszerébe kötelesek feltölteni, amelynek határideje: 2022. december 7. (szerda) 16:00 óra.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia kétévente kerül megrendezésre, amely a hazai jogi karok számára kiemelt fontosságú „megmérettetést” jelent. Az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekcióján belül tagozatokra sorolva indulhatnak – a Kari TDK-n kvalifikációt szerzett – hallgatók tudományos diákköri dolgozataikkal.

Az OTDK-n való részvételt egy hosszabb, tudományos kutatói munka előzi meg, amely során a hallgató a konzulense támogatásával közösen dolgozza fel a választott témát. A kutatást elsősorban a forrásgyűjtés és a releváns szakirodalom feltárása jelenti. A kutatómunka eredménye egy olyan dolgozat, amely meghaladja az oktatás során kötelezően előírt írásbeli munkák (beadandó dolgozatok, évfolyamdolgozatok) szakmai szintjét.

Az OTDK-n való részvétel, illetve helyezés elérése előnyt jelent az ösztöndíj programok, pályázatok, valamint a demonstrátori jelentkezés esetén is. E jeles tudományos versenyen való részvétel bármely jogászi hivatás esetében kiemelkedő szakmai előnyt biztosít.

Az OTDK hivatalos honlapja az alábbi linken érhető el: https://otdk.hu/otdt

A 36. OTDK Állam- és Jogtudomány Szekciójának felhívása az alábbi linken érhető e

A 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekció Rezümé-gyűjteménye az alábbi linken érhető el

A 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának megnyitója az alábbi linken tekinthető meg

A Kari TDT elnöke:

Prof. Dr. Boóc Ádám
tanszékvezető, egyetemi tanár

A Kari TDT titkára:

dr. Schlachta Boglárka Lilla tanársegéd

Fontos határidők:
2022 november.: Kari TDK konferencia, kvalifikáció a 36. OTDK-ra.
2022. december 7.: A pályamunkák feltöltése az OTDT online rendszerébe.
2023. április 3-5.: A 36. OTDK megrendezése (szervező: Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara)

Eredményes felkészülést kíván,
a Kari TDT (tdt.ajk@kre.hu) és
a Bocskai István Állam és Jogtudományi Szakkollégium (bocskai.szakkollegium@gmail.com)

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont