Az ÁJK kitüntetettjei

Első alkalommal tartotta intézményünk az Egyetem Napja rendezvényt az újonnan átadott Ráday Ház dísztermében, az újranyitás megünneplésére szerveződött Ráday-napok keretében október elsején. Az ünnepség alkalmával a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársainak kitüntetései, az egyetem díszpolgára címek, továbbá az egyetem Támogatói Díjak kerültek átadásra.

Bővebben ...

Második rendezvényét tartotta a Károli Szabadegyetem

Június 23-án, második rendezvényével várta az érdeklődőket a Károli Szabadegyetem. A havonta jelentkező ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége ezúttal Dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki A Belügyminisztérium működése békében, pandémiában és háborúban című témában beszélgetett az est házigazdájával, Prof. Dr. Trócsányi László rektorral.

Bővebben ...

A Magyar Rektori Konferencia elnökségének ajánlása a járványhelyzetre tekintettel

Bővebben ...

Közjogi TDK 2023. tanév első ülése

A Közjogi TDK e tanévi első ülését 2023. szeptember 19.-én, kedden 13.00 és 15.00 óra között tartjuk a Viola utcában, a Tanári Kávézóban (Mfszt. 1.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kárpát-medencei Szakkollégiumok Találkozója

A Szakkollégiumból 8 fő vett részt a „Közép-Európa helye a világban” című konferencián, amelyet a Protestáns Felsőoktatási Kollégiumban tartottak 2023.06.29-2023.07.02. között. Az eseményen panelbeszélgetéseken, előadásokon, kulturális- és gasztro programokon is részt vettek a szakkollégium tagjai.

Strasbourgi kirándulás

A Rektor úr meghívására 2023.04.17-20. között a szakkollégium Strasbourgban tekintette meg az Európai Parlamentet és az Európa Tanácsot. A parlamentben Rektor úr szakmai előadást tartott a szakkollégium tagjainak, valamint betekinthettek egy plenáris ülésbe is. Az Európa Tanácsban az ifjúságpolitikai bizottság tagjai tartottak előadást, a tanács ezirányú céljairól, tevékenységéről.

Kolozsvári Jogesetmegoldó verseny sikerei

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2023. 05. 06. napján tartott jogesetmegoldó versenyt Kolozsvárt. Karunkat büntetőjogi és polgári jogi csapat képviselte az alábbi tagokkal:

Büntetőjog – Oros Krisztina Brenda, Szabó Noémi, Gräf Richárd

Polgári jog – Tarjáni Nagy Zsófia, Doszpoth Artúr, Ekler Balázs

A büntető jogi csapat felkészítő tanárai Prof. Dr. Domokos Andrea intézetvezető egyetemi tanár és dr. Papp Petra tanársegéd voltak.

A polgári jogi csapat felkészítő tagja dr. Bicskei Tamás doktorandusz hallgató volt.

A versenyen a büntetőjogi csapat dicsérő oklevélben, továbbá a zsűri szóbeli különdíjában részesült, míg a polgári jogi csapat a 4. helyet szerezte meg.

Gratulálunk az elért eredményhez!

Alkategóriák

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont