Az ÁJK kitüntetettjei

Első alkalommal tartotta intézményünk az Egyetem Napja rendezvényt az újonnan átadott Ráday Ház dísztermében, az újranyitás megünneplésére szerveződött Ráday-napok keretében október elsején. Az ünnepség alkalmával a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársainak kitüntetései, az egyetem díszpolgára címek, továbbá az egyetem Támogatói Díjak kerültek átadásra.

Bővebben ...

Második rendezvényét tartotta a Károli Szabadegyetem

Június 23-án, második rendezvényével várta az érdeklődőket a Károli Szabadegyetem. A havonta jelentkező ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége ezúttal Dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki A Belügyminisztérium működése békében, pandémiában és háborúban című témában beszélgetett az est házigazdájával, Prof. Dr. Trócsányi László rektorral.

Bővebben ...

A Magyar Rektori Konferencia elnökségének ajánlása a járványhelyzetre tekintettel

Bővebben ...

Közjogi Intézet Tudományos Diákköri ülése

A Közjogi Intézet Tudományos Diákköri ülést tartott 2024. május 3.-án a Bocskai Szakkollégium Közjogi Műhelyével közösen.

Az ülésen a hallgatók bemutatták a tervezett TDK dolgozatukat, amellyel szeretnének a jövő évi OTDK-ra pályázni. Sok sikert kívánunk a hallgatóknak a kutatómunkához és a dolgozat elkészítéséhez!

 

Nagy érdeklődés volt a Bűnügyi Tudományok Intézete tréningheti programjaira

A Bűnügyi Tudományok Intézete a 2024. tavaszi Károli Közösségi Napok keretei között számos színvonalas szakmai programot szervezett, amelyeken összességében több, mint 200 hallgató vett részt.

2024. április 2-án kedden hallgatók egy csoportjával Fiedler Bálint az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe látogatott, ahol bejárták az Intézetet és sok érdekességet megtudtak a kényszergyógykezelésről és a bent lakók mindennapjairól.

Április 3-án szerdán reggel Prof. Dr. Czine Ágnes Híres gyilkosságok címmel tartott előadást. Délután Prof. Dr. Domokos Andrea és Dr. Dobrocsi Szilvia folytatta hagyományos programsorozatát, a Református Büntetőjogász Portrék sorozatot, amelynek keretei között ezúttal – többek között – Finkey Ferencet és Balogh Jenőt mutatták be az érdeklődőknek.

Április 4-én csütörtökön a KIDA jóvoltából különleges vendége volt az Intézetnek: a köznyelvben „lúgos orvosként” ismert Bene Krisztián áldozatát, Renner Erikát kérdezte Prof. Dr. Domokos Andrea és Kovács Réka Eszter mintegy 150 hallgató előtt, akik teljesen megtöltötték az előadótermet, és időnként feszült csendben hallgatták az elmondottakat, míg máskor aktívan közreműködve kérdéseket intéztek az előadóhoz.

Április 5-én pénteken hallgatók egy csoportja a Rendőrmúzeumba látogatott Dr. Dobrocsi Szilvia vezetésével, ahol szakértő tárlatvezetésen ismerkedhettek meg a kriminalisztikai kiállítás kiváló anyagával.

Tavaszi büntetőjogi perbeszédmondó versenyek

A KRE ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézete büntetőjogi perbeszédmondó versenyre készíti fel az érdeklődő tehetséges hallgatókat. A kari verseny időpontja 2024. 04. 12. A Fővárosi Büntetőjogi Perbeszédmondó Versenyt ugyancsak Karunk rendezi 2024. április 19-én a Károlyi-Csekonics Palotában a három budapesti jogi kar hallgatóinak részvételével. Felkészítő oktatók és szervezők: Prof. Dr. Domokos Andrea, Prof. Dr. Czine Ágnes és Dr. Dobrocsi Szilvia.

Egyetemi kutatás a BTI vezetésével

A Bűnügyi Tudományok Intézete koordinálja az Áldozati szerepek című interdiszciplináris egyetemi kutatást, amely utolsó hónapjaihoz érkezett. 2024 tavaszán konferenciát tartunk és kiadjuk a kutatást lezáró tartalmas kötetet, amely összefoglalja az elmúlt csaknem két év kutatási eredményeit. A kutatás vezetője: Prof. Dr. Domokos Andrea, a részletek megtekinthetők itt: https://portal.kre.hu/index.php/finkey-ferenc-buntetojogi-kutatomuhely.

Károlis hallgatók a Nemzetközi Büntetőbíróság versenyén Hágában

A KRE ÁJK képviseletében három hallgató vesz részt a Nemzetközi Büntetőbíróság szimulációs versenyén (ICC Moot Court) Hágában 2024. júniusában. A hallgatók a verseny első fordulójában feldolgozzák a képzeletbeli jogesetet, beadványokat készítenek, majd nyáron, a második fordulóban szóban érvelnek a zsűri előtt Hágában. A csapat tagjai: Honti-Kiss Rebeka, Telekesi Bálint és Doszpoth Artúr, felkészítő oktató Dr. Dobrocsi Szilvia. A részvételt az NTP-NTMV-23. sz. pályázat finanszírozza.

Alkategóriák

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont