Egyetemi sportnap

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a Károli Közösségi Napok keretében az egyetemi sportnap október 25-én. Az összegyetemi sportnapnak az FTC Népligeti Sportközpontja adott otthont.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor a sportnap megnyitója során kiemelte, hogy sport nem csupán a test és a szellem egyensúlyát segíti elő, hanem közösségteremtő erővel is bír, így egyetemünk polgárai számára nélkülözhetetlen. Ahogy az őszi Károli Közösségi Napok egész héten a közösségteremtés témakörét járja körül, úgy kifejezetten a sportnap is azért szerveződött, hogy közelebb hozza az egyes karok hallgatóit, munkavállalóit a sport közösségteremtő ereje által. Rektor úr megnyitója után Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész, a Károli Egyetemi Lelkészség képviseletében mondott pár bátorító szót a Szentírás fényében a közösség és a sport erejéről.

A rendezvény házigazdája Gundel Takács Gábor sportriporter volt. A rendezvényen országosan elismert sztársportolókkal is találkozhattak a résztvevők: Kenderesi Tamás olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóval és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázóval is összefuthattak mindazok, akik kilátogattak a helyszínre. A sportnapon Szabó András "Csuti" sportkedvelő influenszer is lelkesítette a résztvevőket, aki a nap végén Kenderesi Tamással együtt adta át a helyezetteknek járó díjakat, érmeket.

A sportnapon az Állam- és Jogtudományi Kar oktatói közül Prof. Dr. Homicskó Árpád Olivér, Prof. Dr. Boóc Ádám, Dr. Fazakas Zoltán, Dr. Korom Ágoston, Dr. Molnár István János és Dr. Ercsey Zsombor vettek részt. Az oktatói csapat első alkalommal álltössze a foci bajnokságra, az ÁJK színeiben léptek a pályára és kiválóan helytálltak a nemes küzdelemben.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont