Kötelező ügyvédi továbbképzés a KRE ÁJK-n

Az Új ügyvédi törvény (az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény) értelmében az ügyvédi tevékenység gyakorlója szakmai tudását önképzés és kötelező továbbképzés útján fejleszti. A továbbképzési kötelezettség az ügyvédeket, alkalmazott ügyvédeket, kamarai jogtanácsosokat, az ügyvédi tevékenységet Magyarországon állandó jelleggel folytató európai közösségi jogászokat és alkalmazott európai közösségi jogászokat terheli. A továbbképzési kötelezettségét elmulasztó kamarai tagságát a területi ügyvédi kamara hivatalból megszünteti, illetve törli az ügyvédi kamarai nyilvántartásból.

A továbbképzési kötelezettségét az teljesíti, aki a továbbképzési időszak 5 éve alatt összesen 80 kreditpontot gyűjt össze, ehhez évente legalább 16 kreditpontot kell szerezni. Célszerű mindenkinek előre megtervezni a képzési kötelezettség teljesítését, ugyanis a következő naptári évre és a következő továbbképzési időszakra legfeljebb 16 kreditpont vihető át, illetve a továbbképzési időszak utolsó évében legfeljebb 32 kreditpont szerezhető. Ehhez nyújt segítséget a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, amit a Magyar Ügyvédi Kamara akkreditációs képzési hellyé nyilvánított.

A továbbképzési kötelezettség teljesítésére a KRE ÁJK számos képzési eseményt (szakjogászi képzések, tanfolyamok, konferenciák, szakmai nyelvtanfolyamok és egyéb az ügyvédi tevékenység szempontjából hasznos szakmai és tudományos rendezvények) szervez.

Az előadások helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar

Aktuális információinkról az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Továbbképzési Központ
1042 Budapest, Viola utca 2-4. Mfszt.4.

Oktatási referensek:
Rákos Viktória

Szántó Zsuzsanna: +3630-321-25-21

E-mail: ajk.szakirany@kre.hu
Telefon: (+36-1) 370-8601 /345
Levelezési cím: 1042 Budapest, Viola utca 2-4.

 

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont