Tehetséggondozási felhívás

Tisztelt Hallgató!  

2021. szeptemberében a GVI vezetése egy hallgatói kutatási pályázatot hirdetett meg.
A pályázni kívánó hallgatók 3 témacsoportban pályázhatnak rövid (max. 12 ezer karakteres) dolgozattal, amelyet október 3-ig kell feltöltenie. A dolgozat beadása a Moodle felületén történik, a https://moodle.kre.hu/course/view.php?id=46474 kurzusban. A kurzusba való belépéshez, az egyéni beiratkozás beiratkozási kulcsához a GVI2021 kódot kell beírni (mind nagy betű) és ekkor válik elérhetővé a kiírás és a feltöltési link. A kurzusba való belépés semmilyen kötelezettséggel nem jár.

A dolgozat választható témái a következők:

  1. olimpiai (arany)érmek és a GDP tömeg (vásárlóerőparitáson vett GDP/fő × ország népessége) kapcsolatának elemzése.
    1/a. Az eredeti 2004-es (A. Bernard - M. Busse, Review of Economics and Statistics 68/1, DOI, 10.1162/003465304774201824) cikkről beszámol tankönyvünk (Mankiw: Közgazdaságtan) 368. oldala, irodalomfeldolgozás: mit tettek hozzá ehhez a követők?
    1/b. Milyen a kapcsolat ereje (érem vs GDP) olimpiáról olimpiára 1960-2011 között, számítással: erősödik, gyengül, hullámzó?
    1/c. képezzen érem/GDP hányadost (ún. éremszerző sporthatékonyság) és keresse meg annak lehetséges magyarázatait.
  2. Gondolatok a jövő fenntartható gazdaságáról
  3. A kérdés, amin a hallgató már régóta gondolkozik

A legjobb dolgozatot beküldő hallgató a GVI által szervezett II. Ipar 4.0 online konferencia plenáris ülésén adhatja elő dolgozatát 15 percben, ahol előadóként vesznek részt (többek között) karunk dékánja, dékánhelyettesei, professzorai mellett az ELTE és a Selye Egyetem vezető kutatói.

A további, sikeres pályaműveket benyújtó hallgatók e konferencia szekcióülésén adhatnak elő.

A dolgozatok leadói közül 7-15 hallgató bekerül az intézet tehetséggondozási programjába, és részt vehetnek a 12 alkalommal megszervezésre kerülő felkészítő kurzusokon, illetve mentori programban, amely gyakorlatilag egy párhuzamos, kiegészítő képzést jelent a kiválasztottak számára. Együtt dolgozunk, elősegítve, hogy kiváló tudományos diákköri dolgozatot készítsenek és az OTDK-n bizonyítsák tehetségüket.  

Kovács Róbert, Intézetvezető és Csillik Péter, Intézetvezető-helyettes

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

nyelvvizsgaközpont